Wat we weten over het nieuwe (7e) seizoen Game of Thrones

Game of Thrones
Het zevende seizoen van Game of Thrones komt alsmaar dichterbij. Wij praten je bij met de laatste info.

Sinds 2011 kunnen we de fantasy-serie Game of Thrones volgen. De serie, gebaseerd op de boeken van de Amerikaanse schrijven George R.R. Martin, zijn al vanaf de eerste minuut onverminderd populair en de serie heeft inmiddels een reusachtige fanbase opgebouwd. Dit jaar begint alweer het zevende seizoen van Game of Thrones, waar inmiddels al redelijk wat zaken bekend van zijn.

Nieuwe castleden
Voor het nieuwe seizoen kunnen we ons opmaken voor een flinke aanwas aan nieuwe personages. Wat te denken van Harry Potter-legende Jim Broadbent. De Academy Award-winner krijgt naar verluidt een invloedrijke rol in het zevende seizoen voor Game of Thrones. HBO blijft echter vaag wanneer het aankomt op wat zijn rol precies inhoudt.

Daarnaast is Joseph Quinn, bekend van Dickensian, aanwezig in het nieuwe seizoen als ‘Koner’. Dit personage komt echter niet voor in de boeken, waardoor het moeilijk in te schatten is welke rol zijn personage gaat vervullen.

Als ‘special guest’ heeft Game of Thrones met UFC-koning Conor McGregor een ware celebrity aan de haak geslagen. Hoewel HBO nog niets officieel heeft bevestigd, meldde UFC-baas Dana White dat hij deel zou nemen aan het zevende seizoen van de hitserie.

Geen HBO maar Ziggo
Hoe Ziggo de hitserie precies gaat tonen is nog steeds niet bekend, maar het bedrijf beschikt wel over een deel van de rechten van Game of Thrones. Gelukkig maar, want HBO zelf is dit jaar officieel gestopt met haar betaalzender in Nederland. We zijn benieuwd in welke vorm en hoeveel we kwijt zijn aan de toekomstige Ziggo-dienst.

Minder kijkplezier
Waar we normaal getrakteerd worden op tien afleveringen per seizoen, moeten we het in 2017 doen met zeven afleveringen. Om er nog een schepje bovenop te doen: in het achtste en laatste seizoen zijn er slechts zes afleveringen ingepland.

Wanneer begint het zevende seizoen eindelijk?
Normaal gesproken begint Game of Thrones in april, maar dit jaar kunnen we pas in de zomermaanden genieten van het nieuwe seizoen. De reden voor het late begin heeft te maken met het thema ‘Winter is here‘. Door laat in de winter de opnames te maken, moet het zevende seizoen grimmiger dan ooit aanvoelen. Vandaar dat de het hele proces opgeschoven is.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *