Wat we weten over het nieuwe (5e) seizoen House of Cards

House of Cards
Later dit jaar zal alweer het vijfde seizoen van House of Cards te zien zijn op Netflix. We praten je bij met de laatste info.

In 2013 maakten we voor het eerst kennis met de Amerikaanse variant van House of Cards. De show verscheen exclusief op Netflix en bleek onverminderd populair. Zo populair dat we vier jaar later vier succesvolle seizoenen verder zijn. Het vijfde seizoen werd bijna een jaar geleden aangekondigd en inmiddels zijn er al wat zaken bekend.

Niet gecanceld!
Er zit een flink gat tussen de aankondiging van het nieuwe seizoen en de daadwerkelijke release. Geruchten spraken over een mogelijke annulering van de show maar later bleek dit niet te kloppen. Maak je dus geen zorgen: House of Cards seizoen 5 gaat er gewoon komen.

Nieuwe cast
In het vijfde seizoen van House of Cards maken we kennis met nieuwe gezichten. Naar verluidt zijn actrice Patricia Clarkson en acteur Campbell Scott gestrikt voor de serie. Clarkson ken je wellicht van “Good Night, and Good Luck” en “Shutter Island”. Scott is onder andere bekend als vader van Peter Parker in The Amazing Spider-Man films.

Een nieuw karakter gebaseerd op Trump?
Met de recente overwinning van Donald Trump gaan er geruchten dat er dit vijfde seizoen een nieuw karakter wordt geïntroduceerd, gebaseerd op Donald. De nieuwe tegenstander van Frank Underwood zou een miljardair zijn.

Wanneer?
Dat is de hamvraag. Netflix zegt er zelf niets over. De verwachting is echter dat het vijfde seizoen in februari te zien zal zijn op de streamingdienst. In het verleden werden nieuwe seizoenen namelijk ook altijd in februari uitgebracht. En altijd op een vrijdag. Er is geen reden om aan te nemen waarom Netflix van deze strategie zou afwijken. Het zou kunnen dat de serie ietsje later komt, omdat er nog zo weinig bekend is. We verwachten het vijfde seizoen in de laatste week van februari (vrijdag de 24e), of de eerste week van maart (vrijdag de 3e).

Een nieuwe schrijver
Het kan zijn dat seizoen vijf (s5) anders gaat aanvoelen in vergelijking met vorige seizoenen. Showrunner Beau Willimon heeft na vier seizoenen een punt achter House of Cards gezet en dus heeft er een opvolger gewerkt aan het nieuwe seizoen. Mede-schrijvers Melissa James Gibson en Frank Pugliese zijn wel voor de serie blijven werken.

UPDATE: helaas, de serie start pas 30 mei 2017!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *