Wat weet Apple van kunstmatige intelligentie?

Zal dit de toekomst zijn?
We zullen het sneller weten dan je denkt

Apple gaat zijn onderzoek naar kunstmatige intelligentie publiceren. Door het onderzoek te publiceren hoopt Apple dat zijn inspanning niet voor niets zijn geweest en dat academici het bedrijf willen helpen nog meer onderzoek te gaan doen.

De kunstmatige intelligentie afdeling is lang stil geweest, maar daar wil de nieuwe directeur Ruslan Salakhutdinov van deze afdeling dus verandering in brengen. Hij bracht het nieuws tijdens zijn presentatie op een conferentie in Barcelona.

Salakhutdinov liet een dia zien waarop stond dat het bedrijf wilde gaan publiceren. Het is een plotselinge verandering voor Apple, aangezien ze meestal hun onderzoeken niet openbaar maken en dus geheim houden.

Verder willen ze ook met andere academici om de tafel gaan, zodat ze nog sneller meer onderzoek kunnen doen.

Concurrerende technologiebedrijven zoals Google en Microsoft, die hun personeel overigens wel toelaten hun onderzoek te openbaar te maken, hebben Apple ingehaald. Het is dus niet zo heel raar dat Apple deze verandering toch doorzet. Het zou best eens kunnen zijn dat Google en Microsoft veel verder zijn met hun onderzoeken, waardoor Siri in onbruik kan geraken.

Naast dat het publiceren samenwerkingsvoordelen heeft, zoals het aantrekking van nieuwe teamleden, zorgt het er ook voor dat onderzoekers eindelijk hun harde werk en prestaties kunnen delen. En dat verdienen ze toch wel bij Apple, toch?

Wil je weten hoe kunstmatige intelligentie wordt gebruikt in de online gokwereld? Je leest alles over de technische vernieuwingen in de wereld van gokken in dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *