Wat wil Nintendo met deze rare nieuwe Switch Joy Cons?

Interessant
Zo vervelend zijn de standaard Joy Cons toch niet?

Nintendo heeft in Japan een raar bijzonder patent aangevraagd voor een nieuwe versie van de Joy Con controllers voor de Nintendo Switch. Nu heeft Nintendo er altijd wel een handje van om bijzondere controllers uit te brengen (zoals dit ding, dat vorige week officieel werd aangekondigd), maar het nut van deze Joy Cons laat zich niet gemakkelijk raden.

De Joy Cons zijn de controllers voor Nintendo’s succesvolle recente console, maar naast het feit dat ze massaal kapot gingen, vinden mensen ze blijkbaar ook niet fijn. Dat is tenminste de interpretatie van de meeste fans nadat de bovenstaande patentaanvraag uitlekte. Het bovenste deel van beide controllers zou met een kleine hoek omgebogen kunnen worden door middel van een scharnier.

Het pookje (links) en de A- en B-toetsen (rechts) leunen daarmee ietwat naar voren, wat wellicht net wat lekkerder in de hand ligt. Ook lijkt er een versie gepatenteerd te worden waarvan zowel de boven- als de onderkant van de Joy Con iets omgebogen kunnen worden.

Nu is de ergonomie van een Joy Con niet geweldig, maar ook absoluut niet verkeerd. De rechte controllers dienen daarbij ook een praktisch nut: ze moeten gedockt kunnen worden aan de console zelf. Door het scharnier lijkt het er op het patent op dat ze weer rechtgeklikt kunnen worden, waardoor het dockingproces niet verstoord kan worden.

Of Nintendo dit design daadwerkelijk gaat gebruiken is nog maar de vraag. Zo ja, dan weten we ook niet of het hier om een apart verkrijgbare set controllers gaat, of dat deze versies wellicht bij de Nintendo Switch Pro worden geleverd.

Het is niet voor het eerst dat Nintendo een nieuwe controller patenteert. Vorige maand kwam de Japanse gamegigant met deze controller.

Foto (geherschikt) via Imgur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *