Wat zijn de grootste data- en energievreters op je telefoon?

Wat zijn de grootste data- en energievreters op je telefoon?
In een uitgebreid rapport heeft Alcatel Lucent onderzoek verricht naar het netwerkverkeer en de impact daarvan op je mobiele telefoon.

Alcatel Lucent heeft het dataverkeer van 15 miljoen gebruikers geanalyseerd. Dit vooral in Noord Amerika, het Midden Oosten en Aziƫ. Dit deden ze door te kijken welke apps het populairst waren onder de gebruikers. Van die apps werd vervolgens uitgezocht hoe deze een verbinding maakten met een telefoonmast en hoe het dataverkeer verliep.

Het blijkt dat apps als Faceboook Messenger, Blackberry Messenger en Kik de grootste energievreters zijn. Daarnaast is Facebook ook Ć©Ć©n van de apps die de grootste impact heeft op het dataverkeer. Youtube en WhatsApp maakt dat rijtje compleet. In de praktijk zie je dan ook dat tijdens festivals het moeilijk wordt om iemand te bereiken via WhatsApp.

Het onderzoek is gedaan om ontwikkelaars te laten zien waar zij hun apps nog beter kunnen optimaliseren. Volgens Alcatel Lucent heeft Facebook dat al gedaan met hun app.

Apps zoals YouTube, iTunes en Instagram zijn de grootste dataslurpers. Maar dit is ook niet zo verrassend. Hiermee vlieg je dus ook door je datategoed heen. Het is dus aan te raden om dit soort apps zo min mogelijk te gebruiken via je 3G of 4G verbinding.

Mocht je het hele rapport door willen lezen kan dat via de volgende link.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *