Wat zit er eigenlijk in de kerstpakketten van Google & Apple?

Niet dit
Geen zakje Japanse mix, kaasstengels, waxinelichtjes of een suf pannenkoekmixsetje voor de werknemers van ’s werelds grootste techbedrijven. Nee, zij kregen in aanloop naar kerst iets anders.

Je werkt bij Google, dus je verdient automatisch zeer goed. Al ben slechts stagiair, dan nog ga je iedere maand met duizenden dollars naar huis, bovenop een woonvergoeding. Maar hoe zit het eigenlijk met de kerstcadeaus bij dergelijke bedrijven? Wel, Google werknemersveld gaat dit jaar naar huis met de gloednieuwe LG G Watch R, de ronde smartwatch die – uiteraard – draait op Android Wear. Het jaar hiervoor kregen ze trouwens een Nexus 5. Business Insider zegt dat ze van enkele Googelers hebben gehoord dat ze niet tevreden waren met het cadeau, en het goedkoop noemde.

LG G Watch R

Wees blij met zo’n alleraardigste gadget, is de eerste gedachte die bij ons opkomt, want je had het slechter kunnen treffen. Zoals de medewerkers van Apple. Die worden dit jaar afgescheept bedankt met een briefje en een rugzak. Wel een rugzak met aangepaste vakken voor MacBooks en smartphones, dat dan weer wel. Oh, en er zit een Apple-logo op. Op eBay gaan ze inmiddels voor 100 dollar weg.

Het gaat om deze rugzak:
Wat zit er eigenlijk in de kerstpakketten van Google & Apple werknemers

Begeleidt door deze hartverwarmende wat-zijn-we-toch-goed-brief:

This is our gift to you.
But it can never compare to what you’ve given.

What does it take to give a gift?
It takes thoughtfulness. Compassion.
And sometimes, sacrifice of your time,
your talent, and your heart,

These are the gifts you give:
kindness, knowledge, humor, and patience.
You give them when you cover for a teammate,
so they can go on a much-deserved break.
When you send an email recognizing a job
well done. Or when you grab an extra coffee
for a friend before you clock in.

You give these gifts whether it’s the beginning
of the season, or the end of a very long day.
You do it over, and over, and over again.

Amazing products are designed in Cupertino.
Amazing moments are made by you.
These moments are your gift this
holiday season — to your customers,
to your team, and to the world.

Thank you.

En wat kreeg jij dit jaar van de baas?

Nog geen reacties

  1. Wat een gruwelijk lelijke rugzak. Geef mij dan maar zo’n smartwatch, past lekker bij de nexus 5 van het jaar daarvoor. Of zou elke google medewerker inmiddels al een nexus 6 hebben?

  2. Nu niets meer, maar toen ik nog werkte en ik wel een kerstpakket kreeg, met de ene helft bedrijfspullen (Friesland Campina en haar voorlopers) en de andere helft van alles wat, overigens een prima pakket. Gaf ik dat altijd aan één van de uitzendkrachten, die niets kregen, maar wel vaak een heel jaar er ook voor gewerkt had, net als ik. Ook al zei je daar wat van, tegen de leiding, het volgende jaar was het weer net zo, erg jammer, als men zo met mensen om gaat. Ik was de meeste tijd toch vrijgezel en verdiende goed, dan gaf ik mijn pakket liever aan een uitzendkracht met vrouw en kinderen, die het ook verdiende en het veel beter kon gebruiken dan(als) ik.

  3. Ik krijg de laatste jaren geen kerstpakket meer van de baas. Hij vind dat dat geld beter in klantenservice gestopt kan worden. Mijn vrouw daarentegen heeft me verrast met een zelf samengesteld kerstpakket. Erg lief.

    P.S. ik ben zelf de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *