Wat zit er op de achterkant van de iPhone 8?

Auteur: , 19 Reacties
@slashleaks

Wat zien we daar?

Langzaam maar zeker lekt iedere feature van de iPhone 8 uit. Ook ditmaal lijkt de geruchtenmachine weer interessante informatie te produceren. Op dit gelekte screenshot, gepost door Slashleaks, lijkt er een vingerafdrukscanner op de achterkant van de iPhone 8 te zitten.

Met alle echte en neppe informatie over de iPhone 8 wordt het langzamerhand een beetje onoverzichtelijk. Recentelijk kregen we in deze video een dummy van de iPhone 8 te zien en ook lekte er een render van het toestel uit. Beide zonder vingerafdrukscanner, welteverstaan. Maar op deze ontwerpschets lijkt het tegendeel waar.

Afgezien van het feit dat Apple geen reclamekosten meer zou hoeven betalen omdat er zo veel geruchtenstromen en lekken zijn, wordt het voor de consument moeilijk om nep van echt te onderscheiden. Over de bovenstaande afbeelding zijn ook genoeg twijfels. Zo weten we niet of het van een daadwerkelijke ontwerper van Apple komt, of van een enthousiaste thuisknutselaar.

Dat het ontwerp van de iPhone 8 anders gaat zijn dan zijn voorgangers, is bijna helemaal zeker. Of Apple daarentegen een vingerafdrukscanner gaan implementeren en of deze dan op de achterkant geplaatst gaat worden, is nog niet bekend.

Wat denk jij? Hoe gaat het miljardenbedrijf de langverwachte nieuwe versie van de iPhone uitrusten? Laat het weten in de comments.19 reacties

Nou dit gaan de iFans niet leuk vinden……
@ffw88: Niet alleen iFans. Ik denk echt dat de achterkant (of zijkant) niet de beste plekken zijn voor de scanner. Je moet hem dus altijd oppakken vanaf je bureau, uit een houder (bijv. auto), etc. Voorkant is gewoon makkelijker. Ook om dat je dan keuze hebt voor welke vinger (wijsvinger en/of duim, afhankelijk van hoe je hem vast hebt).
Nee zeker niet …. maar goed … er zijn ook verschillende tekeningen met scanner in het glas …. dus afwachten maar.
Als ie dan op de achterkant moet; waarom niet in het apple logo?
@amg65: is te lastig om het mooi afgewerkt te krijgen. De sensor heeft niet die vorm.
sensor lijkt te laag te staan… doen ze bij de S8 van Samsung toch beter dan
@Jantje_555: sterker nog … het is een veel beter plek. Waneer ik mijn iphone vasthoud om te lezen of typen … is de plek op de tekening EXACT de plek waaR mijn wijsvinger rust.

Hierdoor hoef je niet onnatuurlijk naar “boven” om te zoeken zoals bij de S8 …. of erger nog … een hoesje aanschaffen om je vinger te geleiden naar de juiste uitsparing zoals FW88 suggereerde in een andere post.
@dgh74: nou, het hoesje niet om die reden aangeschaft. Ik kwam er toevallig achter.
Het lijkt wel een wedstrijd wie als eerst met een vingerafdruk scanner onder (achter) het scherm komt; Samsung met de Note 8 of Apple met de iPhone 8. Helemaal nu de laatste periode de innovatie ver te zoeken is. Toch denk ik dat bijvoorbeeld Xiaomi als eerst met een toestel met deze feature komt, net zoals de Mi 5s de eerste was met een pressure sensitive display.
@ffw88: met 1 klein nuance verschil … de iphone geruchten doen al bijna 1 jaar de ronde.

Aangezien apple op een vast tijdstip komt met een nieuw toestel … komen anderen vaak net wat eerder met ( vaak brakke ) oplosingen om ” eerste ” te kunnen claimen.
@dgh74: 1 jaar? Wauw…

2 maart 2015:

http://www.qualcomm.com/news/onq/2015/03/02/breakthrough-3d-fingerprint-authentication-snapdragon-sense-id
@ffw88: sure de techniek bestaat langer …. maar een productie telefoon ??? De iphone 8 is de eerste waarbij de geruchten LIJKEN te kloppen.

Ook bij de 7 trouwens … maar die waren niet erg hardnekkig en snel de kop ingedrukt.
@ffw88: voorbeeldje om te verduidelijken. Vingerprintscanner (VPS) bestond eerder. Werkte vaak niet super. Geen sprake van een VPS in een samsung … Tot het moment dat de geruchten van de eerste apple VPS loskwamen.

Om eerste (of eerder dan ) te kunnen claimen kwam samsung met een veeg oplossing … brak … hoop klachten en niet zoals zou moeten. De juiste manier was de “apple manier”. Niks vegen … gewoon knop gebruiken zoals je altijd doet.

Zo ook met VPS op achterkant. Tuurlijk … hoop blah blah over groot scherm …. maar zitten in de maag met VPS … dus plakken we maar op de achterkant … lekker handig naast camera. Nah een hoop pubers staren zich blind op scherm en zitten nu te klooien met de VPS … boeiuh want samsung heeft zijn verkoop.

Ik fiets veel … iphone in zo’n waterdichte houder … te bedienen tijdens fietsen. Lekker handig met VPS achterop … of in autohouder … of liggend op bureau.
@ffw88: ik denk dat wanner er geen iphone 8 geruchten zouden zijn …. de note 8 met gewone homeknop uit zou worden gebracht ( of brak achterop )

Sorry van al die losse posts …. een EDIT FUNCTIE in 2017 zou makkelijk zijn :-)
@ffw88: ow …. en vandaag meld digitimes weer dat het laatste nieuws is dat ie WEL in het scherm komt …. en laat 9to5mac fotos zien van gelekte cases met DICHTE achterkant.

Kan me vooralsnog ook niet voorstellen dat een fabrikant hem op de achterkant plaatst … en zou een mega teleurstelling zijn waneer ze dit wel doen. Mocht een fabrikant ( kuch smsung ) dit wel doen … dan is het een halve oplossing om weer eens wat te claimen en daarbij de verkopen opschroeven.

De enige JUISTE en meest nette oplossing is in het scherm. Zo hoort het. Dan maar even wachten en met 150 euro meer … een product zoals het hoort ( = waar voor je geld ).
@dgh74: Waren ze bij de S8 ook al van plan maar na de geflote Note 7 konden ze de S8 release niet te lang uitstellen. Vandaar dat de sensor op de achterzijde zit. Aan de voorzijde is idealer, heb je gelijk in. Dus ik hoop voor je dat ie bij de iPhone 8 in het scherm zit.
@ffw88: Hoop ik dan maar … zou een afgang zijn wanneer het niet zo is. En dat van een fanboy huh ;-)
Lijkt er toch echt op dat dit de Chinese clones zijn, zie hier:
https://youtu.be/IonNdu1hflE?t=6m12s
ALS ie voorop komt he …. zou een blamage zijn wanneer het niet zo is :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).