Watch Dogs in eerste week 4 miljoen keer verkocht

Watch Dogs in eerste week 4 miljoen keer verkocht
Het langverwachte spel was na één dag al Ubisofts bestverkopende titel, nu heeft de spel-ontwikkelaar ook bekend gemaakt wat het in de eerste week heeft gedaan.

Het spel met meesterhacker Aiden Pearce in de hoofdrol mag al gerust een succes genoemd worden. Na 24 uur scoorde Watch Dogs al betere dan andere Ubisoft-titels als Assassin’s Creed, Just Dance, Rayman, Prince of Persia en Far Cry. Sterker nog, volgens Ubisoft is het spel de bestverkopende gametitel ooit als we kijken naar verkopen in de eerste week, waarin er 4 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Als het Ubisofts best verkochte titel Assassin’s Creed naar de kroon wil steken, dan moeten het spel nog 2 miljoen keer verkocht worden. Iets dat waarschijnlijk wel gaat gebeuren.

Watch Dogs deel 2

Ubisoft-topman Tony Key hintte meteen al naar een opvolger van Watch Dogs:

“We’re really proud of this achievement, and are confident that the Watch Dogs brand has a promising future.”

In Watch Dogs kruip je in de huid van Aiden Pearce. Een briljant hacker met een overheidstarget op zijn hoofd, die toegang heeft tot het Central Operating System van Chicago en middels een paar handelingen op zijn smartphone beveiligingscamera’s, telefoonpalen, geldautomaten, andere spelers en verkeerslichten kan hacken. Zijn familie is flink wat kwaad aangedaan, en dat wil de meesterhacker wreken. Iets waarvoor je in het openwereldspel alle ruimte voor krijgt.

Watch Dogs, waarvan de ontwikkeling 5,5 jaar in beslag nam, is sinds 27 mei beschikbaar op de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en PC. Een Wii U-versie volgt in het najaar.

[gv data=”e_q-s3QdmU8″][/gv]

[lg_folder folder=”0_Games/Watch_Dogs/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Logisch dat ze veel verkopen als ze op alle platformen verkopen. Prachtige game met oneindig veel mogelijkheden. Je loopt gewoon rond in de stad, hackt een gsm van de burger en je ontdekt regelmatig een misdaad. Ik vind het zeker even goed als GTA V. Het autorijden is wel even wennen.

    • @schnorre: Het spel is helemaal kapot gemarket, maar het is echt een baggergame.
      Ik heb er helaas 50 euro aan uit gegeven en het is een groot drama.

      Het komt niet eens in de buurt van GTA wat betreft mogelijkheden, missies zitten brak in elkaar, het autorijden slaat nergens op wat betreft de besturing, het coversysteem is nog beroerder dan welke game dan ook en de manier waarop de controlls voor de pc versie zijn uitgewerkt is om te huilen.
      De stad is dood, saai en sfeerloos, naast hier en daar iemand hacken en een misdaad bestrijden valt er werkelijk waar geen klap te beleven. De politie is soms gewoon niet af te schudden en ik ben nog nooit in staat geweest een game van een andere speler te infiltreren.

      Ik zie niet in hoe dit in de media de beoordeling heeft gekregen die het heeft ontvangen want die is duidelijk niet verdiend door een goede game te ontwikkelen.

      • @MrSkyline: Politie is idd wat moeilijker af te schudden dan GTA, bij het autorijden zijn de physics idd niet zo goed. Wanneer je de handrem leert gebruiken valt het bochten nemen redelijk goed mee.
        De multiplayer heb ik nog niet uitgetest maar als we toch vergelijken met GTA, GTA online was ook niet direct beschikbaar. Misschien hadden ze dat hier beter ook gedaan als het nog niet werkt.
        Het verhaal van GTA V was dan ook super, hier heb ik het nog niet uitgespeeld. Het idee van een hacker die wraak wil nemen op zijn familie vind ik eigenlijk niet slecht.

        • @schnorre: Dat doe ik zeker, maar ook als je het niet met GTA vergelijkt is het een bagger spel, in technisch opzicht zit het heel erg slecht in elkaar, Vrijwel iedere andere game waarbij je zowel kan autorijden als kan lopen heeft betere besturing dan Watchdogs. Dat geld voor zowel de manier waarop de auto’s rijden evenals de manier waarop je het character laat lopen. Je character zit in de weg/voor het beeld in veel gevallen, het cover systeem werkt zeer slecht en de instellingen voor de knoppen zijn hopeloos. Je kan geen dubbele functies toewijzen aan knoppen, de muis gevoeligheid kan niet worden aangepast in de menu’s etc.

  2. Ik heb geen problemen met de besturing op ps3. De camera positie is soms niet erg handig maar eigenlijk nog niet zoveel problemen mee gehad. En wat bedoel je met geen dubbele functies toewijzen aan knoppen? Moet je andere toetsen gebruiken voor het rondlopen dan bij het rondrijden ofzo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *