watchOS 5: platform wordt stukken toegankelijker

watchos-5
Een welkome vernieuwing voor veel gebruikers.

Vandaag heeft Apple watchOS 5 uit de doeken gedaan. In watchOS 5 is er nog meer focus op je prestaties. Alles wordt bijgehouden qua progressie, van zwemmen tot fietsen en meer. Ook merkt het wanneer je een workout start en vraagt of het deze data moet bijhouden. Ook geeft watchOS 5 automatisch een seintje wanneer het erop lijkt dat de oefening is gestopt.

watchOS 5 voorbeeld

Competitief element(je)
Er is tegenwoordig een competitief element toegevoegd, waarmee je andere gebruikers uit kunt dagen voor een 7 dagen challenge. Wie aan het eind de meeste progressie heeft gemaakt, krijgt een speciale beloning in de vorm van een badge.

Nieuw is dat je niet meer ‘Hey Siri‘ hoeft te zeggen om de aandacht te krijgen van je horloge. Je hebt het horloge immers al recht voor je gezicht wanneer je aandacht opvraagt. Ook nieuw zijn de interactieve notificaties. Denk bijvoorbeeld aan een recensie van Yelp waarmee je meteen het aantal gasten kunt aanpassen.

Walkie-Talkie

Walkie-Talkie
Een nieuwe feature is Walkie-Talkie, waarmee je semi-live contact kunt houden met andere personen via watchOS. Je spreekt een memo in en deze wordt meteen verstuurd naar de persoon waarmee je contact wil hebben. Een leuke gimmick, maar of het echt populair zal worden…

watchOS 5

Als laatste komt er een speciaal Pride-bandje. Deze komt natuurlijk ook met een bijpassend achtergrondplaatje voor je Apple Watch.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *