WD en SanDisk lanceren zeer compacte hybride harddisk

Western Digital Black SSHD
Bij Western Digital weten ze wel hoe je een harde schijf in elkaar schroeft en SanDisk snapt het nodige van flashgeheugen. De twee fabrikanten hebben de handen ineen geslagen en lanceren de WD Black SSHD, een zeer compacte hybride harddisk.

De hybride harddisk is 2,5 inch groot en niet meer dan 5 millimeter dik. Het schijfje heeft een capaciteit van 500 GB. Een niet nader gespecificeerde hoeveelheid iSSD flash geheugen verzorgt de caching om de prestaties een flinke boost te geven. Hierdoor doet de hybride disk bijna niet meer onder voor de beduidend duurdere solid state harddisks. Daarbij verbruikt een hybride harddisk minder stroom dan een conventionele harddisk.

Deze compacte harddisk is uitermate geschikt voor toepassing in ultrabooks, maar kan in principe ook als upgrade dienen voor bestaande laptops of pc’s. Het is wel zo dat de WD Black SSHD in eerste instantie als OEM wordt geleverd, maar zal later ongetwijfeld ook gewoon los te bestellen zijn. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. (via: techpowerup)

Nog geen reacties

  1. Met zulk soort diktes kan je in een reguliere laptop twee op elkaar zetten en een RAID opstelling maken. Best wel interessant.

    Is er bekend of hier speciale brackets voor geleverd gaan worden of iets dergelijks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *