We bellen steeds meer via virtuele providers

Belmeisjes
Virtuele providers. Ooit van gehoord? Ongetwijfeld. Het zijn providers die gebruik maken van het netwerk van een ander. En ze winnen terrein.

Volgens Telecompaper is het aantal aansluitingen bij een virtuele provider – waarvan er in Nederland maar liefst 64 actief zijn – in het laatste half jaar met 3,6 procent gestegen. Het totaal aantal aansluitingen bij virtuele mobiele providers komt daarmee uit op 8,3 miljoen. Dit betekent dat virtuele providers 40,9 procent van de Nederlandse mobiele telefoonmarkt in handen hebben.

Van de 64 virtuele providers zijn er overigens 13 gewoon in handen van échte providers. Ben is bijvoorbeeld in handen van T-Mobile, Hi zit in de portefeuille van KPN en hetzelfde geldt voor Simyo en Telfort. Ze bedienen ruwweg zo’n 4,9 miljoen aansluitingen. De overige 51 onafhankelijke virtuele providers komen samen tot 3,4 miljoen klanten, ofwel 17 procent van de totale mobiele markt.

virtuele providers

Waarom we steeds vaker voor virtuele providers kiezen? Simpel. De combinatie toestel + abonnement boet aan populariteit in. Cheap sim only-abbonementjes worden daarentegen steeds vaker verkocht, en dat gebeurt in steeds grotere getallen via een virtuele provider.

Nog geen reacties

  1. Zit nog steeds te wachten op een virtuele provider die een contract heeft met ALLE carriers. Fysiek Gewoon ALTIJD het beste bereik hebben. Waarom dat er nog niet is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *