We gaan weer massaal torrents downloaden

uTorrent-logo
De blokkades van The Pirate Bay en de opkomst van Netflix zijn uitgewerkt en we gaan weer massaal aan de torrents.

Volgens het Canadese Sandvine neemt het torrentverkeer voor het eerst in jaren weer toe. Verhoudingsgewijs in ieder geval, zo becijfert het bedrijf. In 2011 bestond 60 procent van ons uploadverkeer uit torrentverkeer en in 2015 daalde dat naar 21 procent. Inmiddels zitten we alweer op 32 procent en dat terwijl grote spelers als The Pirate Bay op steeds meer plekken geblokkeerd worden.

De verklaring voor de stijging is eigenlijk heel simpel: er zijn teveel streamingdiensten met teveel toffe content. Je kunt kiezen: of je betaalt tientallen euro’s per maand om alle series te kunnen volgen óf je slingert je computer aan en zoekt een Game of Thrones-torrent op. De keuze valt dus weer vaker op het laatste.

Sandvine laat in gesprek met TorrentFreak weten dat de cijfers vermoedelijk nog anders uitpakken in een periode waarin veel nieuwe series uitkomen. Nu gebruikte het bedrijf cijfers uit juni 2018, terwijl er op dat moment geen echt grote klapers gereleased werden.

6 reacties

  1. Logisch en dat gaat toenemen de komende jaren. Zeker nu VPN een begrip is geworden bij steeds meer mensen.
    Ook het steeds weer opdelen van met name beeldmateriaal achter steeds meer verschillende bedrijven waarvoor je dan een abo moet hebben zorgt voor dit gedrag.
    Onderhand heb je al snel 3 tot 4 abos nodig om een beetje de populaire media te kunnen streamen. En dat wordt alleen maar erger straks met Disney en Apple hun eigen platformen.
    Kortom, het wordt de mensen te kostbaar en onoverzichtelijk en dus zoeken ze naar oplossingen.

    Groot gelijk overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *