We kopen nog amper nieuwe smartphones

We kopen steeds minder nieuwe smartphones
Apple is niet de enige die te maken heeft met tegenvallende verkoopcijfers.

Tim Cook kwam eerder deze maand met een winstwaarschuwing en dat zorgde voor behoorlijk wat reuring op Wall Street. Uit nieuwe cijfers van Credit Suisse blijkt nu dat de verkopen wereldwijd dalen en daar lijkt voorlopig ook nog geen einde aan te komen. Sterker nog: de daling is al vijf jaar aan de gang.

Credit Suisse voorspelt dat de daling in het eerste kwartaal van 2019 doorzet met 19 procent, waardoor de totale productie uitkomt op 289 miljoen smartphones. Dat is het laagste aantal sinds 2013, toen de bomen nog tot aan de hemel leken te groeien. De bank stelt dat het nog te vroeg is om te zeggen hoe de aandelenmarkten op dit nieuws reageren.

Het probleem zit ‘m er vooral in dat smartphonemakers er niet meer zo gemakkelijk in slagen om mensen een nieuwe telefoon te laten komen. In de beginjaren van Android en iOS werden flinke stappen gezet, maar nu zijn smartphones simpelweg minder vernieuwend.

Nog geen reacties

 1. Voor mijn ouders is een telefoon van 5! jaar oud een technologisch wonder.
  Die dingen zijn bij hun minimale gebruik echt razendsnel en kunnen daadwerkelijk alles!
  En maken relatief gezien prachtige foto’s waar we vroeger niet eens over durfden te dromen!

  Ze hebben daar zo’n 100 euro voor betaald. Waarom zouden ze ooit meer dan 200,- spenderen voor een nieuwe? Een batterij die langer mee gaat, maar dat maakt de volgende upgrade weer minder belangrijk.

 2. net hetzelfde als met de desktop en laptop, dat ging vroeger ook met rasse schreden maar nu niet meer. Net zoals met smartphones (tablets zijn bijna helemaal verdwenen) enkel samsung en apple hebben nog deftige.

  een mobieltje van +500 euro…daar wil ik of de meeste die ik ken toch wel enkele jaren mee doen.
  Gaat deze wat trager, maak hem eens volledig leeg en go easy on the apps. vaak zijn die mobiele websites al goed genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *