We kopen steeds meer online met onze smartphone

We kopen steeds meer online met onze smartphone
Volgens een vandaag verschenen rapport van Thuiswinkel.org zijn onze mobiele uitgaven gestegen naar 1,3 miljard euro.

Vorig jaar hebben we dus dingen gekocht via onze smartphone of tablet voor maar liefst 1,3 miljard euro. In 2012 was dat nog maar 560 miljoen. We kunnen dus spreken van een explosieve stijging. 30% van de aankopen zijn gedaan via een smartphone. Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org zegt in een reactie dat de “komende jaren natuurlijk met name interessant om de ontwikkelingen van de smartphone te volgen”.

De meeste aankopen werden gedaan via een tablet. De tablet wordt dan ook steeds vaker gebruikt als vervanging voor de laptop. Ook worden er steeds duurdere aankopen gedaan. De consumenten besteden de laatste zes maanden in 2013 gemiddeld 52 euro per bestelling. Dat is een stijging van 21 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat kleding en schoenen het populairst zijn. Daarnaast werden er veel tickets, verzorgingsproducten en boeken besteld. De verwachting is dat in 2014 de stijging doorzet en dat we dit jaar meer dan twee miljard zullen uitgeven via onze mobiele apparaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *