We weten eindelijk wanneer Westworld weer begint!

Auteur: , 5 Reacties
Zal Anthony Hopkins nog deel uitmaken van de cast?

De monsterlijke serie komt binnenkort weer terug!

De meesterlijke serie Westworld verraste vele serie-kijkers in 2016. Deze losse remake van een serie uit de vorige eeuw vertelde het verhaal van robots, zogenaamde hosts, die in een pretpark als live entertainment werden gebruikt, maar langzaam zelfbewust werden. Het langverwachte vervolg komt volgens hoofdrolspeelster Evan Rachel Wood al in de lente van 2018 uit!

Schrijvers Jonathan Nolan (broer van Christopher) en zijn vrouw Lisa Joy hebben er bijna eigenhandig voor gezorgd dat Westworld een van de meest originele series in tijden werd. Het script was complex, filosofisch en met een uitzonderlijk oog voor detail. Niet zo gek dus, dat Nolan en Joy er ietsje langer over doen dan gebruikelijk. De schrijvers kregen van HBO wat extra tijd om het vervolgseizoen van vergelijkbare kwaliteit als het eerste seizoen te maken.

Het is overigens niet gek dat HBO wat coulant is met de productietijd, want Westworld moet langzaam de gigantische schoenen van Game of Thrones gaan vullen. Na het ietwat rammelende zevende seizoen staat het achtste en tevens laatste seizoen voor 2019 gepland, mits er geen vertragingen komen. Met een tweede meesterlijke serie in handen lijkt HBO de concurrentie aan te kunnen gaan met streaming-gigant Netflix, dat met een gigantisch aanbod tegenwoordig ook redelijk wat minder materiaal uitbrengt.

Heb jij Westworld gecheckt? Laat in de comments weten wat jij over de ingewikkelde serie denkt. Zo niet, check dan hier wat je allemaal moet weten over de show. Als we overigens een beetje geluk hebben (of pech, afhankelijk van je standpunt), kunnen we dankzij hackers misschien al eerder genieten van Westworld seizoen 2.5 reacties

Een serie als Shooter was in de US uitgesteld omdat er weer eens een aanslag was, dit keer met een sniper.

Dan is het eigenlijk een wonder dat een serie als Westwold een verolg krijgt; want als je het samenvat, gaat het eigenlijk over het misbruiken van robots die niet van echt te onderscheiden zijn (sex en geweld). Gezien het MeToo ding, zou je kunnen zeggen dat je daarvoor deze serie ook uit kan stellen.

Ik heb er iig van genoten: juist om het detail. De automatische piano in de western-bar die elke keer een modern nummer speelt. Het goed gebruiken van het interessante van het Groundhog-day concept. Het iets meer tijd nemen voor de characters; waarbij de robots weer opgelapt kunnen worden, maar de mensen niet. Ik kijk uit naar het volgende seizoen, ookal is Anthony Hopkins er niet bij.
@gregorius: Ik zie de directe link met MeToo niet helemaal en omdat de serie dus nog een half jaartje op zich laat wachten, zal het allemaal wel afgekoeld zijn rondom die controverse. Veder helemaal met je eens. Echt een van de pareltjes van moderne tv-shows. Maaaar… Zou Anthony Hopkins inderdaad dood zijn of was het een host naar zichzelf gemodelleerd die doodgeschoten werd? ;)
@yannickspinner: op IMDB staat hij op 10 afleveringen, terwijl de rest van de cast nu op 20 afleveringen staat. Ik vrees t ergste dus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).