We weten nu waarom Sony de Steve Jobs-film annuleerde

We weten nu waarom Sony de Steve Jobs-film annuleerde
Door de hack op filmstudio Sony Pictures weten we waarom ze hun vingers niet meer durfden te branden aan de filmbiografie over de mede-oprichter van Apple.

Uit de gestolen documenten blijkt dat de omzetprojectie met 25 procent daalde toen Leonardo DiCaprio twee maanden terug bedankte voor de rol van Steve Jobs. Sony hoopte nog even dat Christian Bale tijd kon vrijmaken om de officiële biografie van Walter Isaacson naar het witte doek te brengen, maar ook hij liet de rol aan zijn neus voorbij gaan. De hack op Sony Pictures legt bloot dat ze daardoor geen brood meer in de film zagen.

Het gevolg was dat Universal Pictures de film eind vorige maand overnam van Sony, en Michael Fassbender naar voren schoof als Steve Jobs.

Fassbender, zoon van een Duitse vader en Ierse moeder, werd dit jaar genomineerd voor de Oscar voor beste mannelijke bijrol in de film 12 Years A Slave van regisseur Steve McQueen. Eerder speelde hij onder meer de rol van een aan seks verslaafde reclameman in Shame (2011) en van de Noord-Ierse hongerstaker Bobby Sands in Hunger (2008) van dezelfde regisseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *