We zoeken massaal hoe we Facebook kunnen verwijderen

Facebook
Facebook verkeert in zwaar weer. Wie wil er immers gebruik maken van een platform dat misbruikt wordt om verkiezingen te beïnvloeden?

Eerder deze week kwam naar buiten dat Cambridge Analytica op grote schaal data verzamelde over Facebook-gebruikers. Zij hielpen Donald Trump op die manier in het zadel, zonder dat deze gebruikers daarvan op de hoogte waren. Het resultaat? Honderdduizenden mensen gingen op zoek hoe ze hun Facebook-account konden lozen.

Google Trends

Dat was onder andere te zien via Google Trends, het platform waar je precies kunt zien hoe populair bepaalde zoekopdrachten zijn. ‘Delete Facebook’ werd vaker ingetikt dan ook, terwijl in Nederland de zoekopdracht ‘Facebook verwijderen’ op 21 maart zijn hoogtepunt bereikte.

In totaal zou het gaan om miljoenen zoekopdrachten, waaruit we twee dingen kunnen opmaken: 1. het is nog niet zo eenvoudig om te vinden hoe je je Facebook account verwijdert en 2. er zijn wel erg veel mensen klaar met het platform.

We zijn benieuwd hoe de komende weken eruit zien: komt er nog meer nieuws boven water over de praktijken van Facebook of gaat de storm liggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *