Web 3.0, jij bepaalt hoe bezopen de band is! [video]

*hic* mzuiek isch vet!
Vroegâh, toen bepaalde de band nog hoe dronken ze waren tijdens een optreden, en kostte het geld om ze biertjes te geven. Nu, met de opkomst van sociale media en de behoefte om alles interactief te doen is het veel makkelijker om de band bezopen te krijgen.

De leden van de Britse band Moones zijn Rock & Roll. En dankzij technologie kan jij zelf bepalen hoe Rock & Roll ze zijn, door ze virtueel biertjes te voeren. Tegenwoordig moet alles interactief zijn. Je moet tegen je bril kunnen praten, je telefoon moet ook reclames snappen en laten zien, en je wekker moet kunnen dansen. Waarom zou je dan niet moeten kunnen instellen hoe veel alcohol je muziek bevat?

De Britse band heeft dit trucje kunnen uitvoeren door het slimme annotatiesysteem van Youtube. In de Making-of video HIER zie je dat ze de hele set 5 keer gespeeld hebben, en tussentijds elk 4 bier achterover hebben geslagen. Bij de laatste set en 16 pils per persoon later is het knap dat ze nog op hun benen overeind blijven, laat staan zingen en muziek maken.

Deze 5 opnames zijn vervolgens aan elkaar geplakt en van heel veel annotaties voorzien. Als je op de bier-control button drukt, forward de video naar een punt in de volgende (dronkenere) set, op hetzelfde punt in het liedje. Het effect is leuk en zo goed als onmerkbaar, buiten het gedrag van de band dan. Let ook even op het ‘spontane’ verschijnen van steeds meer lege bierflesjes op de muur achter ze.

Video, met de gebruikelijke waarschuwing dat deze mensen professionele Rock & Rollers zijn en dit dus niet thuis uitgeprobeerd moet worden:
[gv data=”VNRMSKSZY04″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *