Weer vertraging Cyberpunk patch. Wat nu weer?

Weer vertraging ‘Cyberpunk 2077’-patch. Wat nu weer?

Weer vertraging Cyberpunk patch. Wat nu weer?

Een rapport laat zien waar ontwikkelaars mee te maken hebben, terwijl ze ‘Cyberpunk 2077’ proberen te repareren.

Cyberpunk 2077 is een populaire game, maar het kampt met nogal wat problemen. Vandaag kondigde de ontwikkelaar CD Project Red aan dat de tweede grote patch vertraagd is. We moeten op de Cyberpunk patch wachten tot minimaal eind maart. Reden hiervan, volgens de ontwikkelaar, is een grote ransomware aanval en de uitgebreide reikwijdte van de patch.

Op twitter laat CD Projekt RED weten dat ze extra tijd nodig hebben om de update goed uit te brengen. “Ons doel voor patch 1.2 gaat verder dan al onze vorige updates. We werken aan tal van algemene kwaliteitsverbeteringen en fixes, en we hebben nog steeds werk te doen om dit waar te maken”, zegt het bedrijf. Eind maart is dus het doel, maar op een later moment zal het meer informatie delen.

Bloomberg weet meer

Het altijd goed geïnformeerde Bloomberg geeft in een rapport weer waar de problemen liggen bij het bedrijf en bij de ontwikkeling van de Cyberpunk patch. CD Project Red gaat namelijk zelf niet verder in op details, maar anonieme bronnen in het rapport zeggen dat het allemaal veel erger is dan in eerste instantie werd aangenomen. Werknemers die al tijdenlang geconfronteerd worden met het nachtmerrieachtige vooruitzicht dat hackers persoonlijke ID-informatie prijsgeven. De hackers hebben mogelijk toegang tot Poolse identificatienummers en paspoortgegevens van de werknemers.

Losgeld

Het bedrijf zegt zelf het losgeld, dat gevraagd werd na de aanval, niet betaald te hebben. Hierdoor kunnen ontwikkelaars het Virtual Private Network (VPN) niet in, om zodoende toegang te krijgen tot de tools die ze nodig hebben om vanuit huis te werken. Ook moesten computers naar de IT- afdeling gestuurd worden om te checken of er malware op stond. Hierdoor zitten sommige werknemers al weken thuis een ongeplande vakantie te vieren. En kunnen ze dus niet werken aan de broodnodige Cyberpunk patch. Wat een chaos.

We konden toch al niet spreken over een rustig project, maar de laatste aanval op Cyberpunk 2077 is een nieuw hoofdstuk in de toch al langlopende soap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *