Weerapps en OS X hebben moeite met zomertijd

Balen, alweer verslapen door die telefoon
Zomertijd en wintertijd, het blijft een uitdaging voor sommige apps en besturingssystemen.

Het blijft vaste prik elke 6 maanden, het grote speuren naar fouten in een OS. Windows en Linux lijken de tijdwisseling redelijk ongeschonden door te zijn gekomen, maar alle iDingetjes tonen nu steevast een uur te vroeg het weer. De interne klok is zowaar wel goed verschoven, maar bepaalde apps, waaronder de weer-app van iOS7, heeft die memo niet gekregen.

Gelukkig wordt er voor vandaag op de meeste plekken geen regen verwacht, dus een grote ramp is het niet. Ervaring uit voorgaande jaren leert ons dat deze bug vaak na een dag of 2 uit zichzelf weggaat, maar alsnog doe je er goed aan om vandaag even de wekker te testen om er zeker van te zijn dat deze maandagochtend goed af gaat.

Een groter probleem doet zich voor in de kalender van OS X 10.9.2. Alle afspraken voor 30 maart die je vandaag veranderd zullen 2 uur verschuiven. Je kunt probleemloos een afspraak maken, maar als je deze probeert te wijzigen zal deze 2 uur naar voren schieten, en daar blijven. Een tijdelijke workaround is de hele afspraak eruit gooien en opnieuw inplannen, dan gaat het wel goed.

Beide problemen zijn niet heel dramatisch, maar het is opvallend dat dit elke 6 maanden zich voor doet. Het is niet alsof de wisseling tussen zomer- en wintertijd spontaan uit de lucht komt vallen, developers hebben ruim de tijd om ervoor te zorgen dat de boel goed werkt.

(Via: iPhoneclub.nl)

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *