Wees er snel bij: De gratis upgrade naar Windows 10 vervalt!

Auteur: , Geen reacties
Windows 10 wordt binnenkort een uitsluitend betaald OS

Wees er snel bij voordat je moet betalen!

Sinds de zomer van 2015 kunnen Windows-gebruikers gratis overstappen naar de nieuwste versie van het besturingssysteem. Althans, na juli 2016 was het officieel niet meer mogelijk om te upgraden naar de nieuwste versie, maar met een simpele (kleine omweg) kon men nog steeds gratis upgraden. Die gedoogde aanbieding komt nu ten einde, want na 31 december is de gratis toegang tot Windows 10 voorbij.

Op de upgradepagina van Windows 10 is te zien dat de gratis optie om over te stappen naar Windows 10 tot en met 31 december 2017 beschikbaar is. Tot die tijd kun je aangeven dat je van toegankelijkheidsopties gebruik wilt maken waardoor je alsnog gratis naar Windows 10 kunt overstappen.

Lange tijd was het onduidelijk hoe lang deze manier van upgraden naar Windows 10 beschikbaar zou zijn. Nu is dus bekend gemaakt dat de upgrade vanaf 2018 voor de Home-editie zo’n €145,- euro zal kosten en voor de Pro-uitvoering moet je €259,- euro neertellen.

Wat denk jij van deze aankondiging? Is het terecht dat Windows na ruim twee jaar kapt met het gratis verstrekken van hun nieuwste besturingssysteem? Of moet het legitiem aanschaffen van (bijvoorbeeld) Windows 7 je het recht geven op een gratis upgrade naar de volgende versie? Laat het weten in de comments.

Ondertussen schreven we recentelijk ook over nieuwe anti-cheat-systemen die in een nieuwe Windows 10-update zijn ingebakken. Daarnaast lees je hier over het iconische MS Paint, dat nooit uit ons standaard pakket zal verdwijnen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).