WeFuel: alweer een app die benzine bezorgt

Auteur: , 21 Reacties
wefuel-auto

De eerste keer was het nog een leuk probeersel voor een tech-startup, maar inmiddels lijkt benzine op bestelling serieuze business.

WeFuel gaat in eerste instantie alleen in Silicon Valley (Palo Alto, Menlo Park) bezorgen en je zou dat bijna opvatten als een symbool van de creatieve armoede van startups. We schreven vorige lente al over de vergelijkbare app Filld (hoe zou dat afgelopen zijn?), maar er zijn ook al apps zoals GasNinjas, FuelMe en Yoshi.

Hoe werkt het? App downen, locatie invullen, volle tank bestellen. Als alles goed gaat staat er een half uurtje later een kleine truck voor je neus met the goods. De bestuurder is door het management van WeFuel ook nog speciaal geïnstrueerd om eerst een brandblusser naast de auto te plaatsen, ‘voor het geval dat’. Hoeveel kans maak je trouwens, met een handformaat brandblusser tegen een truck vol brandstof. Succes. Maar goed, je betaalt hem de normale prijs van de benzine plus 7,50 in dollars. Plus waarschijnlijk ook nog wel een fooi, je woont tenslotte in Silicon Valley.

Bekijk de demonstratievideo, die met beelden ongeveer hetzelfde zegt als ik hierboven heb geschreven:21 reacties

“De normale prijs” ? Dus de adviesprijs, hier in NL is dat dus gemiddeld 0.12cent duurder dan een witte pomp. Dat verschil + €7.50,- is groot per tankbeurt
@flippiez06: Procentueel helemaal, als je rekent met USA prijzen.
Hier geloof je toch niet in? Ik niet in ieder geval.
@f612s: er zijn overal mensen voor
@f612s: ik geloofde ook niet in autowassen op locatie. Ik dacht welke lijp gaat dat laten doen. I was wrong. Dit idee zie ik meer zitten dan dat autowassen. Stel een bedrijf wil eind van de dag al hun auto’s aftanken , ipv alle auto’s daarheen rijden komt de pomp naar jou. Heerlijk makkelijk . Kost je geen personeel want tankboy doet het zelf.
@rolov: Inderdaad, maar dan moet de truck wel genoeg liters meenemen. Als ik naar m’n werk kijk (transportbedrijf) moeten ze wel flink wat liters meenemen (mijn Sprinter heeft al een tank van 240 liter). Gelukkig zit er om de hoek een goedkope.
Maar denk dat het voor rijke mensen wel handig is.
@rolov: Op mijn werk staat gewoon een dieseltankje. Hoeft maar eens per 2 weken bijgevuld te worden, goedkoper dan aan de pomp en ne hoeft niet op de tankboy te wachten.
Vergeet niet dat veel mensen daar achterlijk rijk zijn he, een appartementje van niks kost zo 1500 aan huur.
Als ze dit nou eens met waterstof zouden doen!
@ovay: Dat zullen terroristen behoorlijk interessant vinden, inderdaad..
7,50? Dat is haast niet winstgevend.
@phaeton: De winst zal m dan ook voornamelijk in de brandstof zelf zitten. De 7,50 dekt alleen de auto en bestuurder denk ik, maar ondertussen wordt er wel meer brandstof verkocht.
Vraag me af of mensen die hier gebruik van maken heel druk zijn of juist aartslui…

En wat het volgende is…

Misschien een idee voor McDonalds om een mobiele McDrive te beginnen die naar de auto van de klant rijdt om de bestelling af te leveren…
@moveyourmind: Zet dat idee maar uit je hoofd, heb het net gepatenteerd ;).

Is eigenlijk hetzelfde idee als Thuisbezorgd en de Mc zou een goede toevoeging zijn.
@pesu: dat doet Mac niet omdat ze de warmte njet kunnen garanderen. Plus als een product na 10 min nog in de warmhoud ligt wordt er weggegooid . En stel dat jouw huis 12 min rijden is? Ze kunnen niet meerdere orders tegelijk meenemen. 1 order per keer. Anders is de tijd voorbij.
@rolov: Misschien toch maar nooit meer de bezorger bellen als de big M al aangeeft dat dit niets is.
@rolov: grappig dat je dat zegt. Toen ik in china woonde bezorgde de mcdonalds en kfc gewoon. En het was toen ook gewoon warm.
@dragonforce: klopt in Thailand ook. Maar je weet wat ik ga zeggen he ? Daar hebben ze andere regels dan Nederland. Je kan Nederland niet vergelijken met Azië . Ik heb een jaar door Azië heengezworven. Ook China . Maar het is iets compleet anders.
@rolov: in het middenoosten bezorgen alle fastfood ketens gewoon thuis hoor, tis echt alleen deze regio dat ze dat niet doen, de reden erachter snap ik niet, is alleen maar handig voor bezopen of stonede jongeren die thuis zitten…
handig als je een speedboot of tuinmachines bezit.
Nou ja voor mijn vrouw die onze auto regelmatig met een bijna lege tank thuisbrengt is het wel handig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).