Wegzappen tijdens tv-reclames is straks niet meer mogelijk

tv-advertenties
Een nieuwe reclametechniek laat reclames zien wanneer je de tv aanzet of van zender wisselt. The horror.

Voordat er een televisiezender in beeld komt, kan het systeem van reclametechnologiebedrijf Smartclip al een reclame op je beeld toveren. Vergelijk het een beetje met YouTube en Twitch, waarbij je soms voordat je een video kunt bekijken eerst een advertentie te zien krijgt.

Alleen voor digitale tv
Marjolein Rademakers, vertegenwoordiger van Smartclip, laat aan Emerce weten dat de nieuwe techniek alleen werkt bij digitale televisie, dat inmiddels vijftig procent van tv-kijkend Nederland omvat. Niet alleen na het aanzetten van je televisie, maar ook tijdens het zappen schept dit volgens Rademakers mogelijkheden:

“We zijn technisch in staat om met het tv-signaal een extra signaal mee te sturen dat ervoor zorgt dat er een extra videocommercial wordt getoond.”

Tijdens het uitzenden van deze extra commercials worden er geen cookies geplaatst, zodat kijkers niet gevolgd worden. Het hangt dus van de kabel- en telecombedrijven af of ze informatie over de kijker delen met adverteerders.

Op dit moment worden er nog geen gesprekken gevoerd met deze bedrijven in Nederland. Als dit binnenkort wel het geval is, dan zal de functie (op zijn vroegst) pas in de tweede helft van 2015 zijn weg naar de Nederlandse huiskamers vinden.

6 reacties

  1. Niet zo gek dat mensen overstappen naar alternatieven zoals Netflix..

    Ik betaal liever iets dan dat ik de hele tijd naar tenenkrommende commercials zit te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *