Wehkamp bouwt nieuw distributiecentrum a 100 miljoen EUR

Wehkamp shop
Wehkamp gaat in Zwolle het -naar eigen zeggen- grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor onlineretail ter wereld bouwen. De investering bedraagt meer dan 100 miljoen euro en het complex moet in de zomer van 2015 gereed zijn.

Het aloude Wehkamp heeft zich succesvol kunnen transformeren naar een belangrijke online speler. Zeer belangrijk zelfs, want wehkamp.nl is inmiddels het grootste online-warenhuis van Nederland. Met 1,7 miljoen vaste klanten en ruim 122 miljoen bezoekers per jaar hebben ze een zeer sterke positie. Het aantal artikelen groeide sinds medio 2011 explosief van circa 100.000 tot momenteel ruim 180.000 stuks. Een nieuw en geautomatiseerd distributiecentrum was echter gewenst, en dat gaat er nu komen. De nieuwe locatie moet het huidige distributiecentrum in Dedemsvaart gaan vervangen, dat al sinds de jaren 60 in gebruik is.

Het geautomatiseerde magazijnsysteem krijgt bijna 480.000 ‘picklocaties’ waar de diverse artikelen liggen opgeslagen. De artikelen worden opgehaald door ruim 450 geautomatiseerde shuttles. Daardoor kan men in het nieuwe distributiecentrum straks zo’n 12.350 items per uur ‘oppikken’ op de locaties. Dat is twee keer zo snel als in het huidige distributiecentrum in Dedemsvaart. Daarnaast komen er 8000 palletlocaties en 2,5 kilometer aan stellages voor hanggoed. In totaal kunnen er straks 4 miljoen artikelen worden opgeslagen.

Het distributiecentrum zal wehkamp.nl ook in staat stellen om binnen een dag te bezorgen. De bouw zal dit najaar nog van start gaan, om naar verwachting in de zomer van 2015 de deuren te openen.

Zien hoe een aflevercentrum van Amazon eruit ziet? Check dit artikel!

[gv data=”Q5eie0IgccY”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *