Welk probleem met de iPhone 11 verbergt Apple?

apple-11-apple-xi-ios-13-update
Opvallend onopvallende uitgifte maakt Apple-watchers wantrouwig.

Gisteren leek de iPhone Pro toch een smaakmaker te worden tijdens het launch event dat men in september wil houden. Gisteren tijdens de Amerikaanse werkdag deed Apple iets dat aanvankelijk ongemerkt bleef, maar nu toch tot wantrouwen leidt bij de Apple-watchers. Zij gaf namelijk iOS13.1 vrij voor ontwikkelaars om hun eigen Apps op het besturingsprogramma’s aan te passen.

Op zich doet men dat vaker, maar in dit geval is de beslissing volledig onverwacht. Zelfs zo onverwacht dat men er rekening mee hield dat Apple een fout gemaakt had en de verstrekking in zou trekken. Dit komt omdat iOS13, dat net voor de zomer is aangekondigd nog niet uitgerold is en de ontwikkeling zelfs nog niet afgerond is. Toen echter bleek dat Apple de update bewust vrijgegeven maakte men zich zorgen.

Zeker omdat testers eerder meldden dat er grote problemen naar voren kwamen bij het testen van iOS13. Al met al vermoedt men dan ook dat men bij Apple intern inmiddels zeker weet dat het niet meer gaat lukken om een volledige versie van iOS 13 te presenteren tijdens het Apple-event in september. Aangezien het evenement een traditie en belangrijk moment voor Apple is, is afgelasting of uitstel geen optie. Daarom zou men nu besloten hebben om tijdens het event en bij de distributie van de eerste nieuwe iPhones een soort van core-versie iOS13 te implementeren en deze dan met een relatief snelle update uit te breiden zodat alle voorgespiegelde vernieuwingen dan na de update wel goed werken.

Hoewel Apple bekend staat om behoedzame releases die ze pas uitvoert wanneer ze zeker is dat de release volledig werkt is dit een opmerkelijke en zorgelijke ontwikkeling.

Bron: The Independent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *