Welke Apex Legend moet je eerst kopen, Mirage of Caustic?

Welke van deze vechtersbazen eerst?
Beiden zijn regelrechte trol-personages, maar welke verdient je zuurverdiende centen?

Apex Legends gaat als een speer en veel van de spelers zullen het gros van onze 7 beginner-tips al lang onder de knie hebben. Het is dan niet heel gek als je al genoeg in-game geld bij elkaar hebt gesprokkeld (of echt geld hebt gelapt) om een van de nog niet beschikbare Legends te kopen. Je hebt twee keuzes, Mirage of Caustic. Maar voor welke moet je gaan?

Als je de game voor het eerst opstart, heb je een zestal Legends tot je beschikking, en zijn er twee locked. Voor de duidelijkheid, die achter een betaalmuur verstopte karakters zijn niet per se beter of slechter dan de standaard helden, maar ze bieden je wel wat variatie. Het enige wat je hoeft te doen om er in elk geval één te unlocken, is level 23 halen. Dan heb je namelijk precies 12.000 Legend Tokens verdiend (3 keer alleen een pack en 20 keer in elk geval 600 Tokens). Maar aan welke Legend moet je het geld in godsnaam uitgeven?!

Caustic – Toxic Trapper
Caustic is een tank-achtig personage met ongeveer dezelfde omvang als Gibraltar. Hij is met zijn dodelijke gas een ware smeerlap en die speelstijl kan je perfect liggen. Zijn Tactical Ability is een gas-val die triggert als een vijand in de buurt komt, of als Caustic (of een vijand) op de val schiet. Eenmaal ontketend, ontstaat er een gaswolk die voor een periode een klein beetje damage doet.

[gv data=”dSz8Dnj1pdI”][/gv]

Maar Caustic is niet afhankelijk van dat kleine beetje damage. Het personage is het sterkst in gebouwen of ‘choke points’; een paar gas-vallen bij elkaar kunnen al snel 10 damage per keer doen, dus voor je het weet is je slachtoffer zwaar verzwakt. En Caustic maakt daar misbruik van. Zijn Passive is namelijk heel smerig: hij kan vijanden die in of net buiten het gas zijn namelijk door de rookwolk heen zien.

Terwijl zijn slachtoffers gedesoriënteerd zijn en pijn lijden, loopt Caustic rustig om en maakt ze ongezien af. Zijn Ultimate is een grote gasaanval die hij ver weg kan gooien. Hiermee is hij dus niet alleen defensief, maar ook offensief heel erg goed.

Mirage – Holographic Trickster
Mirage is kwa karakter misschien wel het leukste personage (tot nu toe) in Apex. Hij is klunzig, bijdehand en grappig. Afgezien van die eigenschap, is het een ware ’trickster’. Zijn Passive is niet heel bijzonder: Wanneer hij dood gaat laat hij een hologram van zichzelf achter zodat de vijand even niet precies weet wie nou echt is en wie nep. Dat kan je extra seconden opleveren als je ‘downed’ bent.

Zijn Ultimate is tevens een beetje zwak (maar laadt snel op). De activatie gaat heel snel (in tegenstelling tot bijvoorbeeld die van Bloodhound) en eenmaal geactiveerd, laat hij een handvol hologrammen achter, terwijl hij zelf onzichtbaar wordt. Dit is een ability die je gebruikt om weg te komen. Je bent snel, verwart je vijand en maakt het mogelijk Mirage’s specifieke speelstijl uit te buiten.

En dat brengt me bij zijn Tactical Ability. Eens per 14 seconden kan Mirage een hologram uitsturen. Dit is een identieke kopie van hemzelf, die zo’n 10 seconden blijft lopen, rennen, kruipen of vliegen. Dit is ontzettend handig in meerdere situaties: vijanden kunnen tijdens een vuurgevecht verward raken van wie nou de echte Mirage is en tijdens stillere periodes kan de hologram vijanden ‘baiten’ tot het vuren van hun wapens en dus het onthullen van hun eigen positie.

[gv data=”gPHlrmyM8v4″][/gv]

Welke dan?
Kortom, Mirage en Caustic zijn allebei karakters die spelen met hun vijand. In het kort kan ik een guide van 2000 woorden schrijven over de beide heren, maar dan nog zal het in eerste instantie aankomen op smaak. Is dat te lame voor je? Dan geef ik je eenduidig advies.

Hoewel Caustic een ontzettend leuk personage is als je in controle bent over een situatie, is hij in het (open)veld erg zwak. Hij profiteert van krappe locaties en gedesoriënteerde vijanden, maar heeft weinig om zijn mannetje te staan in een mid- tot longrange gevecht. Nouja, hij kan zijn Tactical gebruiken als geïmproviseerd rookscherm, maar dan heeft hij slechts een mindere variant van Bangalore’s Smoke Launcher.

Ook is Caustic een beetje moeilijker in een team-verband te gebruiken. Zeker als je met willekeurige medespelers speelt, kan het moeilijk zijn om iedereen stil in een huisje te laten zitten. Je moet als Caustic je vijanden lokken, voorspellen en naar je toe laten komen. Als de rest van je team agressief speelt, loop je er maar een beetje achteraan. Houd er rekening mee dat een doorgewinterde squad (met microfoon-communicatie) wel een hoop uit Caustic kan halen!

Dat brengt ons dan bij Mirage, wat mij betreft de betere van de twee. Afhankelijk van je speelstijl, is Mirage perfect voor het lastigvallen van je vijanden. Met zijn Ultimate kan hij zich snel uit een gevecht terugtrekken wanneer nodig, terwijl hij tijdens een gevecht de vijand constant aan het verwarren is.

Een simpel voorbeeld: wanneer je op een vijand afstormt die achter cover staat, kun je rechts van je je hologram (Tactical) sturen, terwijl je zelf links aanvalt. Je vijand begint rechts van je te knallen terwijl jij praktisch achter hem staat om hem flink doch onaangenaam te verrassen.

Mirage is net zo technisch en ‘ingewikkeld’ als Caustic en uiteindelijk ligt het aan je speelstijl welke je leuker vindt. Ik denk dat Mirage daarentegen in de huidige meta meer relevantie heeft, in elk geval totdat spelers beter kunnen onderscheiden wat nou de echte Mirage is, en wat nou een hologram is.

Dat was mijn advies voor de Apex-liefhebber, maar nogmaals, het is aan jou welke je toffer vindt. Als je level 23 hebt bereikt is het daarbij nog niet over, want je blijft bij ieder level ongeveer 600 Tokens verdienen. Wil je niet grinden, dan kun je voor een tientje genoeg speciale currency kopen om de tweede Legend te unlocken. Houd er tevens rekening mee dat er ieder season in elk geval één nieuw karakter aan de game wordt toegevoegd. Blijven lappen of blijven spelen is dus essentieel als je alle karakters wilt gebruiken!

Het aantal spelers van hitgame Apex Legends explodeert terwijl de game van Respawn Entertainment de kijkersaantallen op Twitch domineert. In dit artikel lees je waarom het zo goed gaat met de game.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *