Welke apps gebruik je op reis/vakantie?

Lonely Planet boeken
Afgelopen week werd bekend dat Lonely Planet (standaard bagage voor globetrotters) de app TouristEye had overgenomen. Welke apps gebruiken jullie het liefst op vakantie?

Het leuke aan TouristEye is dat je een trip kan plannen, en die vervolgens kan opslaan voor offline gebruik. Op die manier heb je dus geen dure verbinding nodig, of op zoek te gaan naar een hotspot, om gebruik te maken van je reistips of plattegronden.

Populaire apps voor het zoeken van hotels of restaurants zijn Booking.com, TripAdvisor, Expedia, AirBnb of Foursquare. Die laatste is mijn favoriet, alhoewel Booking ook een uiterst handige app heeft om beschikbare hotels te vinden voor de komende nacht, genaamd Booking Tonight.

Verder zijn er natuurlijk de diverse Google apps om de weg te vinden, zoals Google Earth, Google Maps (of Apple Maps), en Google Translate om de juiste woorden te vinden.

Voor de wintersporters onder ons is er uiteraard Ski Tracks, en voor de mensen die vaak vliegen is er FlightTrack. Tot slot is Packing Pro erg handig; een geavanceerde versie van de populaire inpak app.

Maar wat zijn de apps die jullie op reis gebruiken? We vernemen ze graag!

5 reacties

  1. Ik weet niet meer hoe die heten maar op reis naar China had ik een vertaal app die ook alles uitsprak. Ik heb nog een leuke foto van een chinees jongetje die aandachtig naar het voor hem nogal vreemde apparaat luisterde. Het ging nog best goed, comuniceren met die app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *