Welke game-console is het meest zuinig?

Energiezuinige gaming concoles
Als je wekenlang aan het gamen bent dan kan dat best wat energie kosten, dus welke console is het meest efficiënt?

Om die vraag te beantwoorden hebben de mensen van Enervee een onderzoek gedaan. De score voor wordt berekend op basis van gaming prestaties en stroomverbruik, welke wordt omgezet in een gemakkelijk energie-efficiëntiecijfer van 0 tot 100 (best).

De nieuwe Sony Playstation 4 komt als winnaar uit de bus. De Xbox One werd tweede en de Android-console van Ouya werd derde. De Nintendo Wii U heeft een ranking van 67, dat is zelfs lager dan de Playstation 3. Bekijk de scores HIER in groter formaat.

Energy Efficient Consoles

Overigens komt Greenpeace ook elke herfst met een ‘Guide to Greener Electronics’, dat is een uitgebreide ranglijst van de beste milieuvriendelijke gadgets.

Nog geen reacties

  1. Ik vind dit redelijk uit de lucht gegrepen onzingetallen, hoe kunnen ze dit nu weten van een console die nog niet op de markt is, en daarnaast waar is de “gaming score” op gebaseerd? Er zijn waarschijnlijk zat mensen die meer lol beleven aan een simpele platform game dan aan call of duty. Ik vind het een redelijk onzinnige vergelijking.

      • @sqwerty: Ik weet niet of jij wel eens het verbruik van een computer hebt berekend, maar dat is helemaal afhankelijk van de belasting van de componenten. Er is nog niet bekend wat het energieverbruik is van de gebruikte componenten, dit is ook vrijwel niet in te schatten aangezien het heel erg af hangt van de belasting van bijvoorbeeld de GPU en CPU. De belasting weten we ook niet want we weten niet hoe veel resources het os gebruikt (xbox one heeft zelfs 2 os-en, we weten ook niet wat de overige componenten verbruiken. Nadat dit artikel is gepubliceerd werd bekend dat MS de snelheid van de GPU met 6% heeft verhoogd, dat lijkt niet veel, maar kan zomaar het TDP van de GPU met 15% verhogen als het even tegen zit. Als je de onderdelen van een auto ziet weet je ook niet wat het verbruik gaat zijn tot je de auto in elkaar zet en het test. Dus dit artikel slaat als een tang op een varken. En dan hoofdzakelijk omdat de “gaming” score volledig uit de duim is gezogen op basis van niets meer dan een pelpinda.

    • @driescuit: Begrijp me niet verkeerd, op de releasedatum staat er een ps4 in mijn huiskamer. Neemt niet weg dat ik het beoordelen van een apparaat op game performance en stroomverbruik vrij nutteloos vind als het nog niet eens af of op de markt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *