Welke wapens worden er gebruikt om rellen te stoppen?

Auteur: , 1 Reactie
Welke wapens worden er gebruikt om rellen te stoppen?

De rellen in Ferguson, een voorstad van de Amerikaanse stad St. Louis, zijn al dagen voorpaginanieuws. Er is dan ook een hoop te doen over de manier waarop de politie de rellen probeert te beteugelen. Vooral de middelen die ze gebruiken zijn onderwerp van gesprek.

Veel van de wapens die door de Amerikaanse politie worden gebruikt komen rechtstreeks uit het leger. Het gaat hier vaak om surplus materialen die worden geschonken. Hierdoor lijkt de lokale politie steeds meer op een soort militair met een blauw uniform.

1. Het pistool is een wapen dat tot de standaarduitrusting van een agent behoort. Elk korps heeft de mogelijkheid om zelf te kiezen welk pistool ze ‘uitdelen’ aan hun agenten. Over het algemeen wordt het 9mm Glock pistool gebruikt.

2. Deze Barrett M82 kennen we als één van de krachtigste sluipschutter geweren op de markt. Met de kracht van dit geweer kan de politie zelfs voertuigen tot stoppen dwingen.

3. Mocht het pistool niet voldoende zijn dan kan de politie ook overstappen op de Special Operations Forces Combat Assault Rifle oftwel de SCAR. Dit wapen wordt veelvuldig gebruikt door de SWAT teams en wordt gezien als alleskunner.

4. Als de menigte echt niet meer te stoppen is kan je altijd nog overgaan op een ‘Riot Gun’. Hiermee kan de politie alle mogelijke munitie afvuren van traangas granaten tot rubberen kogels. Als relschopper zal ik in ieder geval wel twee keer nadenken voordat ik zo’n ding op mij gericht zie worden.

5. Gelukkig zijn er naast alle dodelijke wapens ook nog een aantal die minder schadelijk zijn voor onze gezondheid. Zo is er de pepper-spray die door alle agenten kan worden ingezet. Dit vervelende goedje belemmert het zicht en werkt dusdanig irriterend dat je tot vrij weinig meer in staat bent.

6. Een stap verder gaan we alweer met het Taser pistool. Dit elektrische wapen schiet twee electrodes af die zich vastklemmen in de huid van een verdachte. Zodra je getroffen bent krijg je 50.000 volt door je lichaam waardoor het vrij lastig wordt om je nog te verzetten.

7. De Taser XREP projectiel heeft hetzelfde effect als het Taser pistool. Het enige voordeel is dat de XREP afgevuurd kan worden met de ‘Riot Gun’. Hierdoor heeft het een hogere snelheid en zal de verdachte door de impact van het projectiel waarschijnlijk al uitgeschakeld worden.

8. Mocht één Taser schot of XERP projectiel niet genoeg zijn dan is er altijd nog deze Taser Shockwave. Hiermee kunnen meerdere Taser projectielen worden afgevuurd om grote menigten in één keer te laten stoppen.1 reactie

Over het algemeen gebruikt de amerikaanse politie als sniper het meest de Remington M24 sniper rifle. De M82 wordt alleen in hele zeldzame situaties ingezet.
Als assault rifle gebruikt bijna iedere eenheid een op het AR platform gebaseerde rifle zoals een M4. Sommigen gebruiken de SCAR, maar dat zijn er niet veel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).