Welke Windows 10 devices gaat Microsoft presenteren?

Hey, I'm back
Microsoft presenteert later vandaag een aantal nieuwe Windows 10 devices. Wat kunnen we verwachten?

Apple kan het tegenwoordig niet meer, nieuwe producten geheimhouden totdat de presentatie er is, maar Microsoft lukt dat des te beter. Kan ook zijn, dat er gewoon minder mensen in geïnteresseerd zijn.

Na anderhalf jaar is het inmiddels wel tijd dat de Surface Pro 4 wordt gepresenteerd. Er is nog weinig over het apparaat bekend, maar het is te verwachten dat er een 6e generatie Intel Skylake processor in zal zitten en dat is en stuk sneller dan de huidige vierde generatie Haswell-processoren. Verder verwachten de roddelaars tenminste een USB-C-poort. Maar niet om mee op te laden, want Microsoft zorgt ervoor dat de Surface Pro 4 compatibel is met de accessoires van de Surface Pro 3. Daar zou Apple nog eens wat van kunnen leren!

Ook de Surface Pen wordt naar verwachting wat vernieuwd. In ieder geval is het voor de hand liggend dat de techniek niet meer van Wacom komt, maar van N-Trig. Microsoft heeft dat bedrijf immers in het begin van dit jaar overgenomen.

Daarnaast worden de nieuwste Lumia’s eindelijk onthuld, met Windows 10 Mobile om de hoek, is het wel weer eens tijd voor wat nieuws. Sinds Nokia van Microsoft is, zijn er geen echte nieuwe telefoons gepresenteerd.

Onlangs lekten de beelden en specs van de Lumia 950 XL al uit. Die krijgt een 5,7 inch scherm en verder 3 GB RAM, een 20 megapixelcamera en 32 GB opslag. Dezelfde specs zitten ook in de Lumia 950, maar daar zit dan ene 5,2 inch scherm op. Daarnaast zullen er USB-C poorten op zitten voor snelladen.

Onder de Lumia 950’s komt de Lumia 550. Daarin zitten 1 Ghz-processoren en 5 megapixelcamera’s.

Goed, later vandaag weten we het precies. Eh, precies om 16:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *