Wellicht rol jij volgend jaar jouw televisie op

LG-oprolbare-tv
LG brengt volgend jaar de oprolbare TV op de markt.

Oprolbaar en opvouwbaar lijken de modewoorden van 2019 te worden. Nadat we eerst al zagen dat diverse merken, zoals Samsung en OnePlus, bezig zijn met opvouwbare schermen voor smartphones, en er ook al plannen zijn voor opvouwbare tablets, kun je -als het aan LG ligt- in 2019 ook jouw tv oprollen.

Vanmorgen werd namelijk bekend dat LG in 2019 een 65 inch tv-scherm op de markt wil brengen dat zichzelf oprolt in de soundbar. Hierdoor heb je geen scherm in jouw kamer als je geen tv wil kijken en kun je de behuizing met daarin de soundbar en het opgerolde scherm zelfs in een hoek zetten of makkelijk transporteren. Volgens de berichten kun je het scherm automatisch in- en uitrollen door op een knop te drukken. Er zou ook de mogelijkheid komen om het scherm gedeeltelijk uit te rollen, zodat je bijvoorbeeld een klein deel van het scherm kunt gebruiken als je een playlist wilt starten.

De oprolbare tv zal voorzien worden van een OLED- of organisch Diode-scherm. Dit materiaal is namelijk flexibeler dan de standaard Lcd-schermen. Met deze innovatie hoopt het Zuid-Koreaanse concern de markt voor consumenten-tv’s weer meer te domineren. Het marktaandeel staat nu namelijk onder druk door lage prijzen en toename van Chinese concurrenten. In dat licht bezien is het gewaagd dat LG voor deze oplossing kiest, aangezien OLED-schermen op dit moment maar 1,1% van de markt bepalen. Overigens zien analisten in dat segment in 2019 wel 70% groei (van 2,35 miljoen exemplaren dit jaar naar 4 miljoen stuks volgend jaar).

[gv data=”82TCxr6D1Pw”][/gv]

LG weigerde reactie te geven op deze geruchten. Wel gaven ze aan dat zij voorlopig toch geen plannen hebben om opvouwbare smartphones te produceren. Tijdens de eerder dit jaar gehouden gadget-beurs CES liet LG overigens al een prototype van de oprolbare tv zien (video hierboven). Het was toen nog niet bekend of en wanneer de opvouwbare tv op de markt komt. Ook nu reikt de informatie nog niet verder dan ‘2019’ en is de verkoopprijs nog niet bekend.

UPDATE: het is officieel, alle info lees je HIER!

Nog geen reacties

  1. Flauwekul allemaal …
    Horen het al jaren en we hebben anno 2019 nog niet eens een oprolbare calculator of smartphone of wat dan ook.
    Laat staan straks een volwaardige televisie.

    We zijn nog minstens 10 jaren verwijderd van zoiets.

        • @turbobrick: Ai alweer een redactionele ingreep bij je 😉
          Deze techniek gaat zeer zeker betaalbaar worden de komende jaren.
          Begin 2019 komen de 1e telefoons al uit van diverse fabrikanten, en dan gaat het snel.
          Let maar op!

          • @herbert: gaat voorlopig niet gebeuren.

            De telefoons die dat nu hebben zien er niet uit en als Samsung met iets fatsoenlijks komt wordt de prijs niet dusdanig dat het interessant worden voor de massa.
            Waar praat je over ? 10 inch schermpje hooguit ?
            Voor een TV heb je heel wat meer nodig en eer dat rijp is voor de massa praat je over 10 jaar.

            Het vermelden van de redactionele ingreep zegt genoeg over jouw persoon.

  2. Als die bak er onder transparant was…
    Nu denk ik dat hij heel voorzichtig een kleine 45 graden buigt om achter de muur te verdwijnen.
    Want waarom ook niet? Als het scherm midden op de beurs kapot gaat doe je het voor niks..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *