Wereldrecord: drone overschrijdt 250 km/u [video]

Auteur: , Geen reacties
Wereldrecord dronesnelheid

Daar worden ze zelfs op de autobahn nog stil van.

De afgelopen jaren hebben ontwikkelaars flink aan drones gewerkt. Waar we het eerst bijzonder vonden dat de mini-vliegtuigjes enkele seconden in de lucht bleven hangen, hebben we tegenwoordig drones die harder gaan dan menig auto. De drone van startup Drone Racing League (kortweg DRL) gaat echter nog een stap verder.

De drone-competitie houdt zich bezig met serieuze wedstrijden, waarbij quadcopters worden gebruikt die maximaal 128 kilometer per uur gaan. In hun vrije tijd bouwen de ingenieurs van DRL echter ware snelheidsmonsters. Zo snel zelfs dat het Guiness World Records over een nieuw wereldrecord beschikt.

Hoewel de drone in de eigen test van DRL een snelheid van 289 kilometer per uur aantikte, behaalde de RacerX in het 100 meter-parcours van Guinness een topsnelheid van 263 kilometer per uur. Hoewel eerdere prototypes eenzelfde snelheid behaalden, vlogen deze allemaal in de fik tijdens de test.

De drone is onder andere zo razendsnel door zijn gewicht van slechts 800 gram. In onderstaande video zien we de RacerX van DRL aan het werk. We zijn benieuwd hoe lang het duurt voordat dit bizarre snelheidsrecord verbroken wordt.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).