Werkt Apple aan een Android-inruilprogramma?

iPhone-Android
Je kunt al langer oude iPhones inruilen als je een nieuw model koopt bij Apple, maar in de nabije toekomst kun je er ook je oude Android-smartphone kwijt.

De website 9to5Mac (die wel vaker betrouwbare geruchten publiceert) zegt bronnen gesproken te hebben die op de hoogte zijn van deze nieuwe inruilmogelijkheid.

Geld terug
In Apple Stores kun je jouw oude iPhone of iPad al inruilen zodat je korting krijgt op een nieuw exemplaar, en daar zullen in de toekomst waarschijnlijk ook telefoons van andere merken aan toegevoegd worden. Voor de nieuwste telefoons krijg je dan uiteraard een betere inruil dan voor oude units, maar eventuele beperkingen zijn nog niet bekend.

Volgens de bronnen gaat deze nieuwe inruildienst de komende weken al van start. Om te weten wat de telefoons waard zijn, worden medewerkers van Apple Stores deze week opgeleid om de waarde van de niet-Appleproducten in te schatten.

Hulp bij overzetten
Ook zullen de medewerkers nieuwe Apple-klanten een handje helpen met het maken van de overstap. Zo zullen ze de contacten van de ene telefoon naar de andere overzetten, maar zullen ze volgens de geruchten de rest van het overzetproces zelf uit moeten voeren.

7 reacties

  1. Ik vraag me af wat ze met de ingekochte toestellen doen? Opslaan in een kluis? Ontleden en de superieure componenten bestuderen om hun inferieure producten te verbeteren op winstmaximalisatie? Dumpen op een vuilnisbelt in Sierra Leone? Ze kunnen immers niet refurbishen en op opkomende markten verkopen. Want dat helpt hun marktaandeel niet. Ik denk dat ze bij Apple graag Job’s wens in vervulling brengen en Android koste wat het kost vernietigen, ook wanneer ze daarvoor hun eigen kapitaal voor moeten vernietigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *