Werkt Apple aan iGlasses?

Google Glass
De bril van Google is veel besproken, maar flopte gigantisch. Kan Apple dit beter?

Of we nu willen of niet. Augmented reality is here to stay. Of het nu via een app is als Layar of via een bril, we gaan toe naar extra lagen informatie op onze realiteit. Dat kan simpel. Denk aan extra informtie over een auto of een fles Heinz Ketchup als je er naar kijkt. Het kan ook geavanceerd: extra informatie over gebouwen terwijl je rijdt.

Zoals bekend is de bril van concurrent Google een genadeloze flop geworden. Tot nu zijn er nog geen echt goed werkende augmented reality brillen. Apple kan hard een nieuwe hit gebruiken. De verkopen van de iPhone vallen terug, de iWatch is ook nog niet al te populair.

Het is dus het ideale moment voor Apple om in te stappen in de brillenmarkt. Eerder zette Apple de standaard met de iPod en de natuurlijk de iPhone. Apple brengt vaak hardware op de markt als de technologie al tamelijk volwassen is. Dat moment is wellicht nu. Topman Tim Cook heeft ook al vaker te kennen gegeven meer te zien in augmented dan virtual reality.

Volgens Bloomberg voert Apple serieuze gesprekken met diverse bedrijven om een bril te gaan maken. Het afgelopen jaar nam Apple diverse bedrijven over zoals Flyby Media die actief waren in augmented reality.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *