Werkt de smartphone van de toekomst op vliegtuigbrandstof?

Werkt de smartphone van de toekomst op vliegtuigbrandstof?We lazen het eerder vandaag hier nog, maar het zal voor niemand een verrassing zijn dat de accu’s van smartphones regelmatig snel leeg zijn. Dus waarom kiezen we niet een wat krachtiger goedje om ze aan de praat te houden?

Dat klinkt wellicht als een ver-van-je-bed-show, maar het wordt waarschijnlijk al wat interessanter als we je vertellen dat het gaat om vliegtuigbrandstof. Een groep onderzoekers van de Universiteit van Utah slaagde er namelijk in om een telefoon te laten werken op de brandstof van gevechtsvliegtuigen.

Ze kozen voor dat specifieke type omdat deze vliegtuigen ontworpen zijn om te vliegen onder extreme omstandigheden en dus ook enorm veilig zijn. Door de brandstof te combineren met enzymen is het mogelijk elektriciteit op te wekken en zo dus elk denkbaar apparaat van stroom te voorzien.

Dit zal niet direct toegepast worden in de nieuwe iPhone of Samsung, maar kan wel zijn voordelen hebben voor mensen die een tijdje ver van de bewoonde wereld willen vertoeven en wel enigszins bereikbaar willen blijven.

Foto: UK Ministry of Defence

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *