Werkt Google aan nanobots voor in je lichaam?

nanobots
We komen geregeld gekke verhalen over toekomstplannen van techbedrijven tegen, maar deze spant de kroon: Google zou werken aan nanobots die geïnjecteerd kunnen worden in je bloedbaan en op zoek gaan naar kankercellen.

Het gerucht gaat als volgt: Google werkt in haar X Labs aan nanobots die de grootte hebben van een bloedcel en via een ader in de bloedstroom worden gebracht. Eenmaal rondzwervend in het lichaam kunnen de nanobots ziektes als kanker detecteren op allerhande plekken. De nanobots kunnen vervolgens via een RFID-lezer uitgelezen worden. Denk hierbij aan de implementatie van een RFID-lezer in een smartwatch om je pols, die automatisch de nanobots uitleest en hun meetresultaten kan weergeven.

Hoe betrouwbaar is het gerucht?

Degene die dit vandaag de wereld in heeft geholpen is Seth Weintraub van 9to5Google. Hij neemt het zelf ook met nanokorreltje zout, maar merkt op dat het van dezelfde Google-bron afkomstig is die eerder goed wist te voorspellen dat Google met Glass op de markt zou komen. Vandaar dat hij het vandaag, aan de vooravond van Google I/O, alsnog naar buiten brengt.

Volgens Weintraub is de technologie nog minstens twee jaar verwijderd van een marktintroductie. Daarnaast is het nog maar de vraag hoe de maatschappij zal reageren op een dergelijk initiatief van Google, waarbij ze letterlijk ín je lichaam meekijken. Toch van een hele andere orde dan het scannen van je mail om relevante advertenties te tonen.

Dat gezegd hebbende: vijf jaar geleden liet Google-topman Ray Kurzweil in The Guardian al een visie voor nanobots in de bloedbaan optekenen. Ze zijn er dus wel mee bezig, net als menig ander medisch specialist. Kurzweil:

“Within a couple of decades, we will have “nanobots” in our blood stream, basically small robots the size of blood cells, that will keep us healthy at the cellular and molecular level. There are already dozens of successful experiments with a first generation of such devices in animals.”

Wellicht horen we hier vanavond meer over op Google I/O, de ontwikkelaarsconferentie die om 18:00 uur Nederlandse tijd begint. Lees HIER welke aankondigingen we allemaal verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *