Werkt Microsoft aan een Surface notepad?

Auteur: , Geen reacties
Een sexy nieuwe notepad of patent voor scharnieren?

Is dit een sexy nieuw notepad of een patent op scharnieren?

Microsoft vraagt recentelijk patent aan op een ingewikkeld apparaat dat, op basis van de schetsen, een soort notepad moet worden. De aanvraag specificeert dat het gaat om een apparaat met speciale scharnieren die in een bepaalde hoek kunnen blijven staan wanneer de (mogelijke dubbele) scherm(en) gekanteld worden. Wordt dit de Microsoft Surface notepad?

Het ziet ernaar uit dat het ‘geheime’ Microsoft-project een vouwbaar scherm zal krijgen dat mogelijk zelfs helemaal dubbel geklapt kan worden om zo een echt notitieblok te representeren. Verder gaan de ingewikkelde tekeningen vooral in op de scharnieren, die door middel van een soort radertjes allerlei kanten op gebogen kunnen worden en vervolgens in die positie blijven staan.

Andere schetsen suggereren dat er een virtueel toetsenbord op een van de schermen kan worden gebruikt. Dit verstevigt het vermoeden dat beide delen van de notepad inderdaad schermen zijn, die met een andere configuratie dus als virtueel notitieblok of groter scherm gebruikt kunnen worden. In dat opzicht lijkt dit project erg op de gecancelde Microsoft Courier. Aan de andere kant bevat geen van de schetsen een stylus of het apparaat in ‘notepad’-modus.

Wat dit patent precies gaat opleveren, is nog niet bekend. Mogelijk gaat het Microsoft voornamelijk om de scharnieren en is het bijbehorende product meer als illustratie gebruikt. Ook zou het kunnen dat deze notepad nooit geproduceerd zal worden. Tot die tijd moeten we het doen met de (moeilijk repareerbare) Surface laptop. Daarnaast is de Surface Book 2 ook een nachtmerrie voor doe-het-zelvers. Aan de andere kant is dit Microsoft toetsenbord met ‘geheim’ knopje wel een aanrader.

Foto @PatentScope – Aangepast door TheVergeEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).