Westworld seizoen 2: Releasedatum en alle personages

Auteur: , Geen reacties
Wie of wie komt er terug?

Naast een releasedatum wordt er ontzettend veel bekend gemaakt over de personages.

Schrijverskoppel Lisa Joy en Jonathan Nolan maken een hoop bekend over het aankomende seizoen van Westworld, dat in 2016 praktisch iedereen die de serie keek omver blies. Naast een exacte releasedatum krijgen we ook een hoop te weten over al dan niet terugkerende personages in het volgende seizoen. Ik heb alleen nog één vraag. Wordt het nu samurai-world of niet?!

In een interview met Entertainemnt Weekly doet het koppel een boekje open over een hoop missende, mogelijk dode en waarschijnlijk levende personages en wat dat gaat betekenen voor seizoen 2. Voor de duidelijkheid, dit zijn regelrechte spoilers voor seizoen 1 en 2!

Laten we één ding eventjes kortsluiten: Anthony Hopkins zal niet terugkeren als Dr. Robert Ford. In een Tweet zei de Britse acteur al dat hij het heel leuk heeft gehad tijdens het filmen van seizoen 1 en zei vervolgens vaarwel tegen zijn collega’s. Nu bevestigen de schrijvers/showrunners dat Ford inderdaad werd doodgeschoten door Dolores in de epische finale van seizoen 1. Klein lichtpuntje: een jonge versie van de genie komt wel in wat flashbacks voorbij, al hebben we dan wel te maken met een andere acteur (en dus geen CGI Hopkins).

Ook pakken Joy en Nolan een ietwat verwaarloosde storyline aan in het tweede seizoen. Ze benadrukken dat zowel Elsie Hughes als Ashley Stubbs in leven is, nadat ze in het eerste seizoen verdwenen tijdens een missie. Joy grapt daarover: “Ze beleven de ervaring van Westworld als gasten en dus niet vanuit de controlekamers, maar ik weet niet of ze die ervaring kunnen waarderen.”

Alsof de breinbrekende tijdlijn en plottwist omtrent de Man in Black (William bleek tijdens de ontknoping in de sadistische/sympathieke bad guy te veranderen) nog niet genoeg was, gaat seizoen 2 dieper in op de reden waarom hij zo belangrijk is voor het park en hoe hij zoveel invloed heeft kunnen krijgen bij het bestuur.

Tot slot krijgen we een beter inzicht in de aankomende verhaallijn, al blijft onbeantwoord of het om een cowboy-thema zal blijven gaan, of dat we daadwerkelijk naar het geteasede samurai-thema overstappen. Hoe dan ook, de robot’s (hosts) zijn in seizoen 1 daadwerkelijk losgeslagen en dat heeft pittige gevolgen voor de beheerders en gasten van het park. De robotopstand zal geleid worden door Dolores en Maeve.

Trouwens, wat is in godsnaam dat witte wezen op de achtergrond?! Nu, volgens Joy en Nolan zijn het een soort drone-hosts die horen bij een geheim project van Delos (de eigenaar van het park). Zijn het supersoldaten? Ik denk dat het supersoldaten zijn. Op 22 april zal HBO met Westworld seizoen 2 komen. Tot die tijd check je hier de eerste trailer.

Foto’s @John P. Johnson/HBOEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).