Wetenschappers ontslagen om Bitcoin minen op werk

Auteur: , Geen reacties
Bitcoin minen door Russische wetenschappers

Een handige manier om extra geld binnen te harken, toch?

De Bitcoin-mania lijkt de laatste weken iets gedaald. Het leek er een tijdje op alsof de digitale munt een vrije val aan het maken was op de markt, maar eerder deze week zat er toch nog een stijging in. Het minen van Bitcoin blijkt echter nog steeds razend populair, ook in Rusland.

Volgens de BBC is het zelfs zo erg, dat meerdere Russische nucleaire wetenschappers het nodig achtten om tijdens werktijd Bitcoin te minen. Ze gebruikten daarvoor niet zomaar een computer, maar de supercomputers van het Russische Federale Nucleaire Centrum in Sarov, waar waarschijnlijk geen enkele PC van thuis tegenop kan.

De wetenschappers verraadden zichzelf toen de computers verbinding probeerden te maken met het internet. Om cyberaanvallen te voorkomen en hackers tegen te houden, is dit dan ook normaal gesproken niet toegestaan. Om hoeveel wetenschappers het gaat, is niet bekend.

De exacte locatie van het onderzoekscentrum in Sarov is nog altijd een geheim. Het centrum staat bekend als de geboorteplek van het Russische kernwapenprogramma. In 1949 werd hier namelijk de eerste atoombom voor de Sovjet Unie ontwikkeld. Dan klinkt het minen van Bitcoin achteraf toch een stuk minder heftig.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).