Wetsvoorstel: nickname gebruiken? Vijf jaar de cel in!

Auteur: , 6 Reacties
Online vs Real Life

Nieuw briljant wetsvoorstel van regeringspartijen VVD en PvdA: het strafbaar maken om op internet een valse naam, vals adres, vals telefoonnummer of een nickname te gebruiken. Straffen kunnen oplopen tot 5 jaar de cel in of een boete van tienduizenden euro's. Welkom in Nederland.

Om online identiteitsfraude te bestrijden hebben VVD en PvdA dit wetsvoorstel gelanceerd. Het verbiedt zo’n beetje alles waar het internet op drijft: je eigen online identiteit.

Dat er iets gedaan moet worden aan (online) identiteitsfraude lijkt mij niet zo raar, want het is immers redelijk irritant als iemand anders zich voordoet op internet. Maar waarom zou iedereen onder zijn eigen naam actief moeten zijn op internet? Dat is een utopie die er toch nooit gaat komen.

Satire, zoals een parodie-account op Twitter, zou wel toegestaan zijn. Maar je mag geen ‘schade’ aanrichten. Het lijkt er steeds meer op dat alle realiteitszin aan het verdwijnen is in Den Haag. (via: rtlnieuws.nl)6 reacties

Haha, hoe willen ze dat allemaal gaan controleren?
@dotternetta: PRISM ;)
Zal ik gelijk mijn creditcardgegevens meegeven dan?
Zal m’n echte naam maar veranderen dan..
Is heel leuk maar ze zouden nooit kunnen checken of je nickname je echte naam wel of niet is zonder de wet bescherming persoonsgegevens te breken. Daarnaast, is een nickname niet ook gewoon een soort artiestennaam? Of zien Kleine Viezerik, Baas B en Lange Frans dadelijk ook 5 jaar cel tegemoet?
Ik heet echt norge………Echt waar!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).