Whales verknallen herstel van de Bitcoin

whales-verknallen-bitcoin-koers
Er worden miljarden heen en weer geschoven en dat duidt op onrust.

De afgelopen dagen schoten de koers van de Bitcoin en andere cryptomunten fijn omhoog. Wie vanavond naar de koesen kijkt ziet dat de groei gestopt is en soms zelfs omslaat in een daling. Dat geldt momenteel niet alleen voor de Bitcoin, maar ook voor haar broertjes en zusjes, zoals de Ripple (XRP) en Ethereum (ETH).

Deze keer lijkt de oorzaak van de stop van het herstel relatief makkelijk aan te wijzen. Experts die Blockchain-transacties volgen zagen dat er in diverse transacties enorm veel Bitcoin en andere munten verschoven werden.
Zo verschoof er liefst 73,200,000 Ripple (XRP), goed voor zo’n 21 miljoen euro van een handelaar naar een onbekende wallet. Deze analisten zien dat vaker wanneer Ripple (XRP) geld nodig heeft om de operationele kosten te dekken. Dit duidt volgens andere experts op een tekort aan liquide middelen uit de gewone operaties en dat zorgt voor negativiteit.

Ook werd er een melding gedaan van de verschuiving van 12.300 BTC, ofwel zo’n 46 miljoen euro naar handelsplatform Bitfinex en ook zo’n 10 miljoen dollar aan Tron (TRX) werd naar de accounts van diverse cryptobeurzen overgemaakt. Deze zogenaamde whale-transacties worden soms door beurzen gedaan om hun eigen reserves beter te beheren, maar die maken dit vaak bekend om onrust te voorkomen.

De grote hoeveelheden cryptomunten die gereed gemaakt zouden kunnen worden om te verhandelen zorgen voor onrust en de angst voor dumping. Hierdoor maken veel handelaren pas op de plaats of zelfs een snelle verkoop om de ontwikkelingen af te wachten. De whales hebben zo dus de stijgende lijn van de Bitcoin-koers, in ieder geval voor nu, weer doorbroken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *