WhatsApp afbeeldingen en GIFjes te zien in notificaties

WhatsApp
’s Werelds meest gebruikte applicatie is weer wat beter geworden.

WhatsApp kennen we allemaal als die enorm handige applicatie die het SMS-tijdperk vrijwel volledig heeft weten kapot te maken in zijn eentje. Niet zo gek, want berichtjes via WhatsApp zijn relatief gezien een stuk goedkoper. Toch is WhatsApp in de loop der jaren zoveel meer geworden dan een simpele chat-app. Zo kunnen we ook sinds jaar en dag foto’s en video’s sturen naar elkaar.

Het kan echter nóg beter, zo blijkt maar weer uit de nieuwste toevoeging. Op dit moment is de chat-applicatie namelijk bezig met het uitrollen van een nieuwe notificatie-optie voor de iPhone. Tot nu toe zag je alleen de tekst ‘foto’ of ‘GIF’ wanneer je een van deze twee had ontvangen op WhatsApp.

WABetaInfo afbeeldingen

In de nieuwste update voor iOS wordt dit uitgebreid met een thumbnail van de desbetreffende afbeelding of GIF. Deze informatie is afkomstig van WABetaInfo, een redelijke autoriteit wanneer het aankomt op WhatsApp-nieuwtjes. Voortaan krijg je de afbeelding of animatie te zien wanneer je de notificatie naar beneden schuift.

Op dit moment wordt de update slechts in fases uitgerold en kunnen alleen iPhone-gebruikers van dit nieuwe technische hoogstandje genieten. De verwachting is dat binnen de kortste keren alle WhatsApp-gebruikers over deze feature gaan beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *