WhatsApp bèta maakt tekstopmaak nog toffer

WhatsApp
Geeft je chatgesprekken toch nét dat beetje extra.

Vorig jaar introduceerde WhatsApp enkele tekstopmaakmogelijkheden, waardoor je als gebruiker tekstberichten dikgedrukt, cursief en doorgestreept kon verzenden. Elk van deze drie opties komt echter met een eigen code, wat nogal voor wat verwarring kon zorgen. Gelukkig maakt de nieuwe WhatsApp bèta voor Android daar korte metten mee.

Wanneer je nu de nieuwste bètaversie van WhatsApp op je Android installeert, zie je vanzelf dat er een speciale shortcut is gemaakt voor tekstopmaak. Het enige wat je hoeft te doen is de gewenste tekst te selecteren en op de drie verticale puntjes te drukken. De chatdienst tovert dan een speciaal minimenu op je scherm.

Naast de drie bekende soorten tekstopmaak is er nu ook plaats voor ‘Monospace’, een niet-proportioneel lettertype waarvan elk karakter en de spatie dezelfde breedte hebben. Hoewel de nieuwe feature erg welkom is, blijft het de vraag of het daadwerkelijk echt sneller is. Een misplaatste vinger is namelijk zo gemaakt op het kleine minimenu.

Whatsapp tekstopmaak

De oude vertrouwde codes blijven daarnaast gewoon werken, dus wees niet getreurd als je deze optie de voorkeur geeft. De nieuwe WhatsApp-bèta is nu te downloaden in de Google Play Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *