WhatsApp concurrent Telegram wil eigen cryptomunt

Auteur: , Geen reacties
Telegram wil eigen cryptomunt

De populaire chat-applicatie wil ook een graantje meepikken van het Bitcoin-succes.

Chat-app Telegram is eigenlijk alles wat je nodig hebt om te chatten met je vrienden en kennissen, maar dan nog veel meer. In tegenstelling tot WhatsApp gaat Telegram een stapje verder door het ondersteunen van speciale bots, stickers en nog veel meer. Desondanks weet de app het grote WhatsApp maar niet van de troon te stoten.

Aangezien die strijd al een tijdje verloren lijkt te zijn, ziet Telegram haar kans op de cryptocurrency-markt. TechCrunch meldt op basis van betrouwbare bronnen dat het bedrijf bezig is met het opzetten van een eigen cryptovaluta genaamd ‘Gram’.

Met deze valuta is het voor gebruikers mogelijk om transacties te doen binnen de app. ‘Gram’ zou vooral van pas komen bij internationale transacties, aangezien gebruikers met deze valuta hoge kosten kunnen omzeilen. De versleuteling van Telegram maakt het tevens mogelijk om priv√©betalingen te doen.

In tegenstelling tot veel andere virtuele munten is Telegram’s Gram volgens ingewijden gewoon te betalen met valuta zoals dollars en euro’s. Telegram-oprichter Pavel Durov heeft nog niet gereageerd op de berichten. We verwachten in de komende dagen meer duidelijkheid over de koers die de chat-app gaat varen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).