WhatsApp-gebruikers kunnen elkaar nu bellen

Hoe lang nog voordat WhatsApp 1 miljard gebruikers heeft?
WhatsApp is begonnen met het implementeren van de langverwachte belfunctie.

WhatsApp Call

Op Reddit is de eerste info verschenen van WhatsApps belfunctie. Het is noodzakelijk dat je voor Android het meest recente .apk-bestand van de app downloadt. Na installatie verschijnt bij sommige gebruikers een belknop bovenin de app, waarmee je mensen uit je contactlijst kan bellen. Deze belknop verschijnt overigens niet bij iedereen. En als ‘ie wel verschijnt, moet je eerst nog uitgenodigd worden door iemand bij wie de belfunctie al werkt. Een soort invite-systeem dus. Hier op de Apparata-redactie hebben we de belknop nog niet tevoorschijn kunnen toveren overigens.

Iemand heeft ook al een korte demovideo van de belfunctie op YouTube geslingerd.
[gv data=”T5-UfVwoKf8″][/gv]

WhatsApp heeft zelf nog niet gereageerd op de uitrol van de belfunctie over VoIP (Voice over IP). Waarschijnlijk gaan we daar in de komende tijd meer over horen.

5 reacties

    • @mstiic: joh snel doen! ook gelijk je internetverbinding verbreken thuis en de bakelieten telefoon van zolder halen, man man dat privacy geneuzel slaat echt de verkeerder kant op tegenwoordig.
      Alles en iedereen op het internet wordt gemonitord tegenwoordig, commerciële doeleinden ten eerste daarna veiligheid, niets mis mee. Ik heb er geen last van en heb daarbij niets te verbergen.
      Wil je dit niet kun je wel omslachtig met een VPN gaan werken maar dan nog ben je wel te herleiden als ze dat echt willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *