Whatsapp gegevens makkelijk terugzetten via Google Drive

Whatsapp logo
Binnenkort wordt het mogelijk al je foto’s, video’s en berichten in een handomdraai weer op te vragen. Via Google Drive.

Als je telefoon gereset is of je hebt een nieuwe gekocht dan is het natuurlijk vervelend dat je al je appjes, foto’s en filmpjes kwijt bent. Binnenkort is dat voorbij met de integratie van Google Drive in Whatsapp. Het is straks mogelijk je Google account te koppelen aan Whatsapp om zo een backup te maken van je gegevens. Momenteel kun al wel je iPhone synchroniseren met Whatsapp via iCloud wat het mogelijk maakt je bestanden over te zetten naar een nieuwe iPhone.

Je kunt zelf instellen hoe vaak je wilt dat Whatsapp een backup maakt naar je Google Drive, van helemaal geen backup tot elke dag, wekelijks, of maandelijks. Het is echter alleen nog niet bekend wanneer we de update kunnen verwachten maar we houden het in de gaten.

Eén reactie

  1. Ik vraag me af wanneer er een universeel cloudprofiel komt waardoor een app als whatsapp via 1 verbinding op alle clouddiensten te ‘backuppen’ is…

    Wordt tijd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *