WhatsApp-gesprekken vereeuwigen op papier doe je zo

WhatsApp-gesprekken vereeuwigen op papier doe je zo
Conversaties in WhatsApp zijn vluchtig en niet makkelijk te archiveren. Zoals bij veel online communicatiediensten eindigen gesprekken vaak in een zee aan data, waarbij je eigenlijk nooit de moeite neemt om het te doorzoeken. Er is echter een manier op WhatsApp-conversaties niet verloren te laten gaan.

Het Nederlandse Collect biedt een dienst aan waarbij je ‘appjes’ kunt archiveren. Gesprekken worden uitgeprint op ouderwets papier en door de startup in een doosje gestopt. Een doosje dat niet geheel toevallig het uiterlijk van een telefoon heeft.

Bedenker Rens Quirijnen uit Rotterdam over de vinding:

“Wij worden de generatie zonder tastbare herinneringen. Zonder schoenendoos met brieven onder het bed. En hoewel alle Whatsappgesprekken worden opgeslagen houdt het daar een beetje bij op, terwijl je het ook kan zien als startpunt inplaats van het eindstation. Collect doet precies dat, het is een pakketje dierbare herinneringen verzameld in een box. Dankzij Collect wordt een gesprek weer op waarde geschat, met liefde gemaakt door de verzender en met dank ontvangen. Het is een tastbare herinnering die je later nog eens terug kan lezen.”

Via WhatsAp is het mogelijk om iedere conversatie naar jezelf te mailen. Het .doc-bestand dat je vervolgens ontvangt kun je doorsturen naar Collect. Zij zetten het bestand om in de WhatsApp-layout en rollen het op in een doosje. Via twee draaihandels kun je vervolgens door het 2 meter lange papier vol WhatsAppjes scrollen. Heerlijk oldschool.

Als er genoeg animo voor is dan wil Rens het idee, dat begon als een afstudeerproject, in productie nemen en het financieren via een crowdfundproject, zo laat hij aan Bright weten.

[lg_folder folder=”0_Divers/Collect_WhatsApp/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *