WhatsApp heeft een handige nieuwe knop

WhatsApp heeft een handige nieuwe knop

WhatsApp heeft een handige nieuwe knop
WhatsApp

De berichtendienst WhatsApp heeft een handige nieuwe knop waardoor jij gemakkelijker kan deelnemen aan gesprekken.

Heel eerlijk gezegd, de berichtendienst liep een beetje achter met groepsgesprekken. Dit werd duidelijk bij de coronapandemie. Door het thuiswerken gingen veel mensen gebruik maken van groepsgesprekken. Maar ook om met je vrienden en familie contact te houden, is deze functie natuurlijk heel bruikbaar. Dit werd snel opgepakt door WhatsApp en nu zetten ze nog een stap in de verdere ontwikkeling.

Handige knop WhatsApp

Met de nieuwe knop van WhatsApp kun je rechtstreeks vanuit de groep deelnemen aan gesprekken. Je hoeft dan niet meer eerst naar het belmenu te gaan. Het bedrijf heeft veel bijbehorende functies geïntroduceerd, waaronder het verhogen van de limiet tot acht personen.

Nu heeft het bedrijf een nieuwe knop rechtstreeks in de groepschat uitgerold, waarmee je kunt deelnemen aan lopende gesprekken. Het bedrijf zei dat de functie “een nieuwe spontane manier is om contact te maken met hun familie- en vriendengroepen.”

Deelbare gesprekken

WhatsApp heeft in juli deelbare gesprekken uitgerold. Je moest echter naar het oproepmenu gaan om lopende oproepen te zien. Met deze nieuwe knop kun je eenvoudig naar een groep gaan en deelnemen aan een gesprek. Om het lopende gesprek van een groep aan te geven, kan je een klein pictogrammetje op de groepsweergave zien in het chatvenster.

De app heeft hiernaast ook een nieuwe, duidelijke ‘lichte’ beltoon voor groepsgesprekken, waarmee je een WhatsApp-oproep kunt herkennen, zelfs als je je telefoon niet in je hand hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *