WhatsApp, Instagram en Messenger niet langer door elkaar

Whatsapp
Wel zo makkelijk, of schuilt hier een gevaar?

Zoals je misschien wel weet zijn WhatsApp, Instagram en Messenger alledrie in handen van één partij: Facebook. Hoewel de drie applicaties geregeld functies van elkaar overnemen is er weinig samenwerking te bespeuren tussen de apps. Zo moet je bijvoorbeeld op elke app een eigen conversatie starten met een persoon, waardoor je met één persoon drie verschillende gesprekken voert. Dat moet toch makkelijker kunnen zou je denken.

Ze zijn bij Facebook wakker geworden, want volgens de New York Times is het techbedrijf bezig om de applicaties inderdaad onder één infrastructuur samen te brengen. Dit betekent dat de apps met elkaar in verbinding komen te staan. Of je ook het ene gesprek op de andere app kan oppakken is niet duidelijk, maar het heeft wel andere veranderingen te betekenen.

Zo heb je end-to-end encryptie op WhatsApp, maar niet op Instagram of Messenger. Deze laatste twee apps zouden daardoor ook deze techniek kunnen krijgen. Een nadeel is dat Facebook nog meer macht krijgt. Zo werkt WhatsApp middels je mobiele telefoonnummer, Facebook met je echte naam, terwijl Instagram aan enkel een gebruikersnaam voldoende heeft. Als deze drie apps samengaan werken zal er veel meer persoonlijke informatie uitgewisseld worden. En daar zal niet iedereen blij mee zijn. Tegenover de krant uit New York laat Facebook weten inderdaad te werken aan een dergelijke infrastructuur. Tegen 2020 moet de techniek klaar voor gebruik zijn.

Nog geen reacties

  1. toch vind ik het goed, hoe belachelijk is het niet om 3 apps te hebben van dezelfde groep.
    Je hebt al Viber, Telegram, Hangouts, snapchat en gewone smsjes dus is zo een 3 in 1 app best handig. hoeveel kan je er anders hebben! het is tenslotte allemaal op hetzelfde toestel dat je beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *