WhatsApp iOS en Android gaan eindelijk beter samenwerken

WhatsApp iOS en Android gaan eindelijk beter samenwerken

Anno 2020 komt er eindelijk een oplossing voor een irritant probleem als je wisselt van WhatsApp iOS naar Android of andersom.

Stel, je stapt over van iPhone naar een Android-toestel. Of een Android naar een iPhone toestel. Het is dan altijd een pijn in de kont als het gaat om WhatsApp data. Van Android naar Android is nooit een probleem en van iOS naar iOS ook niet. Maar wanneer deze OS’en elkaar tegenkomen levert het altijd gezeur op.

Het is namelijk niet zo eenvoudig om je chat geschiedenis mee te nemen van het ene apparaat naar het andere. Gelukkig komt daar eindelijk verandering in, zo ontdekte WABetaInfo. WhatsApp werkt aan een oplossing waardoor data van de berichten app tussen beide platformen gewoon gesynchroniseerd kunnen worden. Alsof twee mensen al jaren ruzie met elkaar hebben en dat er eindelijk na een lange tijd een overeenkomst komt. Zo voelt het een beetje.

De feature is onderdeel van een eerder aangekondigde mogelijkheid. Namelijk de mogelijkheid dat WhatsApp op meerdere mobiele apparaten tegelijkertijd gebruikt kan worden.

Hou er wel rekening mee dat de uitrol van deze functie zodat WhatsApp iOS en Android beter met elkaar samengaan nog even gaat deuren. De feature is immers volop in ontwikkeling.

4 reacties

 1. Dit is idd een probleem dat ligt aan beiden kampen !
  Android bied geen optie anders dan Google drive voor backup (terwijl er zat opties zijn (Onedrive, Dropbox, etc.)
  En voor IOS geld exact hetzelfde, die blijven hangen aan hun Icloud.

  Als beiden een andere optie konden kiezen dan was het hele probleem een stuk minder moeilijk geweest.
  Tevens zal de database (die je opslaat) universeel moeten worden of er zal een intelligente conversie moeten kunnen plaatsvinden.

  Al met al een goede zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *